Avrupa Tasarım Stüdyosunda Üniversite Öğrencileri Afet ve Acil Yardım Konteynerleri Tasarlıyor
18 Mayıs 2023 | 11:24

Üniversitemizin yürütücülüğünde ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan’ın koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Avrupa İnteraktif Tasarım Stüdyosu (European Interactive Industrial Design Studio) AB Projesi kapsamında Gazi Üniversitesi, University of Beira Interior (Portekiz) ve University of Alicante (İspanya) öğrencileri ortak takımlar halinde yürütülmekte olan “European Product Design Studio I” dersi kapsamında Afet ve Acil Yardım Konteynerleri tasarımlarının son aşamasına geldiler.

Proje kapsamında Gazi Üniversitesi, University of Beira Interior ve University of Alicante Rektörleri tarafından imzalanan ortak anlaşma çerçevesinde yürütülmekte olan “European Product Design Studio I” dersinde Türkiye, Portekiz ve İspanya Üniversitelerinden öğrencilerin yer aldığı 11 tasarım stüdyosu takımı belirlenen minimum alan esasına dayalı konteyner tasarımlarında başta modüler afet barınma ve modüler acil yardım olmak üzere, ortak çalışma istasyonu, bilimsel keşif ünitesi ve eko turizm oteli temaları ele alındı.

Avrupa’da bir ilk olarak yürütülmekte olan Avrupa İnteraktif Tasarım Stüdyosunun Akademik Komitesinde üç Üniversiteden 7 öğretim üyesi yer alıyor. Dönem sonunda ders kapsamında başarılı olacak öğrencilere Avrupa Eğitim Standartları ile uyumlu ve karşılıklı tanınmayı sağlayacak şekilde öğrenme çıktılarını da içeren başarı belgeleri verilecek.

Dönem sonunda elde edilecek konteyner tasarımlarının modelleri ve söz konusu modeller içerisinde tasarlanan mobilyaların ölçekli prototipleri her üç Üniversitede tarafından organize edilecek olan ortak sergi ile Haziran ayı başında sunulacak.

-1 -1 -1 -1
background image