1. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması "Fikirlerden Projelere" Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
16 Mayıs 2023 | 13:50

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması "Fikirlerden Projelere" adlı etkinlik 16 Mayıs'ta geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Konferans Salonu'nda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Temelleri Cumhuriyetin ilk yıllarında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ve onun adını taşıyan Üniversitemiz, topluma liderlik yapabilecek, milli, manevi, kültürel ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek; öncü araştırmalarla bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun hayat boyu eğitim ve gelişimine katkıda bulunmayı kendine misyon edinmiştir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Fikirlerden Projelere” sloganıyla yola çıkan ve projelerini hazırlayan, yarışmaya katılan, sunacak olan, geleceğimiz olan siz öğrencilerimiz ile Gazi Üniversitesi olarak gurur duyuyoruz. Asırlık Cumhuriyetimize yaraşır bir şekilde hazırlanan bu proje yarışmasının bilime, birlik ve beraberliğe katkı vermesi dileğiyle sözlerime burada son verirken tüm katılımcılara teşekkür ediyor, herkese saygılar sunuyorum.”

Açılışta söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, “Alanlarında uzman ve tecrübeli öğretim üye ve elemanlarımızın yetiştirdiği diyetisyenler, fizyoterapistler, hemşireler ve sosyal hizmet uzmanları şimdi yurdun dört bir yanında açılan diğer fakültelerde yöneticilik veya öğretim üyeliği yapmaktadır” diye konuştu. Dekan Prof. Dr. Elbasan, sözlerini şöyle noktaladı: “Bilime önemli katkı sağlayacağını düşündüğüm proje çıktılarının sağlık bilimleri alanında eğitimini sürdüren tüm öğrencilerimize yeni ufuklar açmasını temenni ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Açılışta konuşan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü ise sözlerine, Atatürk’ün gençliğe hitabesinden kısa bir alıntı yaparak başladı. Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü önderliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin ilkini düzenlediği ve gelenekselleşmesini planladığı bu proje yarışmasının Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleşmesi de bizler için bir hayalin gerçekleşmesi ve mutluluktur.”

Yarışmaya faklı üniversitelerden 20 adet başvuru yapıldığı bilgisini paylaşan Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü “Farklı disiplinlerden 12’si sözel, 8’i poster bildirisi şeklinde sunulacaktır. Bu süreçte desteklerini hiç esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Dekanımız Prof. Dr. Bülent Elbasan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1
background image