Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) 5 Yıl Süreyle Kurumsal Akreditasyon Almaya Hak Kazandı
6 Mayıs 2023 | 06:57

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Nisan ayında gerçekleştirdiği Kurul toplantısında alınan karar ile 30 üniversite ile birlikte 2022 Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akredite edildi.

Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında, yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesinin, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı gibi faaliyet alanları değerlendirildiğini ifade eden YÖKAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı, konuya ilişkin Anadolu Ajansı’na şu açıklamalarda bulundu:

“YÖKAK'tan Kurumsal Akreditasyon belgesi almış bir yükseköğretim kurumu, temel faaliyet alanlarında kamuoyuna vadettiği hedeflere ulaşmayı güvence altına almak için ilgili mekanizmaları oluşturarak bunların önemli bir bölümünü iyi biçimde çalıştırıyor, izliyor ve iyileştiriyor. Tüm iç ve dış paydaşlarının katılımı önemseniyor. Öğrenci geri bildirimleri özellikle dikkate alınıyor ve karar alma süreçlerine yansıtılıyor. Öğretim programları, çağın gerekleri, değişen öğrenci özellikleri ve öğrenci merkezli öğrenme anlayışı temelinde sistemli biçimde güncelleniyor. Öğrenme kaynakları ve öğretim üyesi yeterliklerinin sürekli biçimde geliştirilmesi için çalışılıyor. Kurumun araştırma yetkinlikleri geliştiriliyor ve toplumsal katkı faaliyetleri sistematik biçimde ele alınıyor.”

Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verilen yükseköğretim kurumlarının bilgilerinin yer aldığını belirten Prof. Dr. Mustafa Çufalı, KAP'ın YÖKAK tarafından belirlenen ölçütlerini "yeterli" düzeyde karşılayan yükseköğretim kurumlarına 5 yıl süreyle tam akreditasyon, kısmi düzeyde karşılayan yükseköğretim kurumlarına ise 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon verildiğini kaydetti.

Gazi Üniversitesi ailesinden akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz.

-1 -1 Yökak-1
background image