Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız; Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin, Arş. Gör. Dr. Duygu Yılmaz Usta, Arş. Gör. Burcu Timur ve Tıp Fakültesi 5. Sınıf Öğrencisi Dr. İlayda Özhavzalı’ya teşekkür belgesi takdim etti. Belge takdimine Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan da eşlik etti.
Arş. Gör. Dr. Duygu Yılmaz Usta, Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin’in danışmanlığında hazırladığı “Katı Kendiliğinden Emülsifiye İlaç Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve in Vitro-in Vivo Değerlendirmeler” başlıklı doktora teziyle Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’nü kazandı.
Arş. Gör. Dr. Duygu Yılmaz Usta ve Arş. Gör. Burcu Timur, Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin’in danışmanlığında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde gerçekleştirilen Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışması’nda “Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılabilecek Orta Zincirli Mono ve Digliserit Karışımları ile Hazırlanan Eksemestan Yüklü Kendiliğinden Nanoemülsifiye İlaç Taşıyıcı Sistem (SNEDDS) Formülasyonu” buluşuyla üçüncülük ödülünü almaya hak kazandılar.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf Öğrencisi Stj. Dr. İlayda Özhavzalı ise Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışması’nda “Kandan Fenilalanin Kantitatif Ölçümü Yapan Biyosensör Sistem” adlı buluşu ile 8’incilik ödülüne layık görüldü.
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimiz Badminton Branşında Avrupa Şampiyonu Oldu
Gazi Üniversitesi URAP 2025–2026 Dünya Sıralamasında 824., Türkiye’de ise 4. Sırada
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı İlk Kez Yurt Dışında Uygulandı
Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, ISO/IEC 27001:2022 Sertifikasını Almaya Hak Kazandı
Sudan Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti
Üniversitemiz ile Ankara Medipol Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.