Üniversitemizde "Red Bull Half Court Üniversiteler 3x3 Basketbol Şampiyonası" Gerçekleştiriliyor
26 Nisan 2023 | 12:10

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Red Bull Half Court Üniversiteler 3x3 Basketbol Şampiyonası” Rektörlük Yerleşkesi Basketbol Sahalarında gerçekleştiriliyor.  

Turnuvanın açılışına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, daire başkanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, “Şampiyonaya katılan üniversitelerin değerli hocaları, sporcuları, katılımcılar ve sevgili öğrenciler.  Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından 26 - 28 Nisan tarihleri arasında, Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 3X3 basketbol şampiyonasına hoş geldiniz” dedi.

Prof. Dr. Fazlı Polat, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversite olarak dileğimiz, fair play anlamına uygun, sakatlıktan uzak, gönlünüzce bir şampiyona süreci yaşamanız ve şampiyona süresince eğlenerek yeni dostluklar edinmenizdir. Tüm sporculara başarılar diler, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat’tan sonra söz alan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ise yaşanan büyük deprem felaketinde birçok sporcuyu kaybettiklerini anlattı.

Prof. Dr. Günay, Üniversitemizde gerçekleştirilen grup elemeleri sonrası İstanbul’da finallerin yapılacağı bilgisini verdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihi bir üniversitede bu etkinliğin gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Günay, katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ederek tüm sporculara başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat’ın başlama atışıyla başlayan turnuvada 22 erkek,16 kadın takımı mücadele edecek.

-1 -1 -1 -1 -1
background image