Gazi Üniversitesi Strateji Geliştirme Kurulunun 2023 yılının üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, dekan ve yüksekokul müdürleri katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, “2024-2028 Stratejik Planımızı hazırlamak üzere çalışmalarımızı, geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanan Stratejik Plan Genelgesi ile başlattık. O günden bugüne kadar geçen zaman zarfında Aralık ayı içerisinde Hazırlık Programımızı Kurulumuzda karara bağlayarak Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ve tüm Üniversitemiz birimleri ile paylaştık” dedi.
Hazırlık Programı çerçevesinde sorumluluk verilmiş olan tüm idari birimlerin kurul ve komisyonların Stratejik Planının hazırlık çalışmalarına katkı sağladıklarını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu kapsamda idari birimlerimiz özellikle fiziki ve insan kaynakları açısından mevcut durum analizi çalışmalarını yürütürken, kurul ve komisyonlarımız ise Üniversitemizin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerinin belirlenmesine, paydaş görüşlerinin Stratejik Plana yansıtılmasına yönelik çalışmalara destek oldular. Bu vesile ile çalışmalara katkı sağlayan tüm akademik ve idari personelimize kurumumuz adına teşekkür ederim” diye konuştu.
Üniversitemiz 2024-2028 Stratejik Planının Geleceğe Bakış bölümünde yer alan Misyon, Vizyon ve Temel Değerlerin belirlenmesine yönelik çalışmalara da dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu çalışmanın da Gazi BEST ve Strateji Geliştirme Kurulunun ortak çabaları ile iç ve dış paydaşların katılımı sağlanarak yürütüldüğünü anlattı.
Stratejik planlama sürecinin üst yönetimin sahiplenmesiyle çok daha başarılı bir şekilde yürütüldüğüne değinen Prof. Dr. Musa Yıldız, çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.