Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Ünitesi “Depremden Sonra Öğrencilerim ve Ben: Psikolojik Destek ve İletişim” adlı semineri ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalının çok kıymetli isimlerinden Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ı konuk etti.
Yüksekokul öğretim görevlilerinin katıldığı seminer, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Maide Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Geçtiğimiz bir aylık süreçte Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Ünitesinin yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Yılmaz, ünite koordinatörüne ve komisyon üyelerine teşekkürler etti. Konuşmasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel mesajla bitiren Yılmaz, “Kadın ve erkeğin birlikte adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü imar ettiği nice 8 Martlarımız olsun” temennisinde bulundu.
Afet ve travma kavramlarının anlatımı ile konuşmasına başlayan Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, katılımcılara travma süreci, bu sürecin özellikleri ve psikolojik yıkımın altından kalkma evreleri ile ilgili bilgiler verdi. Depremle birlikte yüreğimizin ve zihnimizin de fay hatlarının kırıldığını belirten Yeşilyaprak, güvenlik duygusunun tekrar kazanılmasının önemine dikkat çekti.
Afetlerin benzer olmasına rağmen travmaların biricikliğinin altını çizen Prof. Dr. Yeşilyaprak, yüz yüze eğitime geçilecek dönemde dikkat edilmesi gereken önemli hususlara dikkat çekti. Özellikle de öğrencilere profesyonel psikolojik ve sosyal desteğin verilmesi ve/veya yönlendirilmesinin önemlerinden bahsetti.
Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, öğretim elemanlarına öğrencileriyle etkileşimlerinde sağlayacakları duyarlı iletişime dair önerilerde bulundu. Öğrencilerle kurulacak duyarlı iletişimde, özdeşim değil empatinin kurulmasının, acıma ve merhamet değil, ilgi ve şefkatin verilmesinin doğru olduğuna inandığını belirten Yeşilyaprak, kapsayıcı dilin tercih edilerek "depremzede" ifadesi yerine" deprem deneyimi olan" ifadesinin yaygınlaştırılmasının altını çizdi.
Yaklaşık 1,5 saat süren seminerde, 8 Mart Kadınlar Günü de unutulmadı ve depremde kaybedilen kadınlarımız saygıyla anıldı. Seminerin ardından Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak öğretim görevlilerinin sorularını yanıtladı. Seminer, Öğr. Gör. Dr. Maide Yılmaz tarafından Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’a teşekkür sertifikasının ve günün anısına hediye olarak bir fidan takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Gazi Hastanesi Geriatri Bilim Dalı Yenilendi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Madalya Kazanan Öğrencilerimize Başarı Belgelerini Takdim Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Sporcu Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
Sporcularımızdan Avrupa Üniversite Oyunları’nda Büyük Başarı
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimiz Badminton Branşında Avrupa Şampiyonu Oldu
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.