Gazi DEMAR “Deprem Ön Değerlendirme Raporu”nu Hazırladı
1 Mart 2023 | 17:53

Kahramanmaraş-Pazarcık ve Elbistan’da yaşanan depremlerin ardından bölgeye giderek teknik incelemelerde bulunan Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Teknik Ekibi, deprem ön değerlendirme raporunu tamamladı.

DEMAR Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Doç.Dr. Çağatay Belgin, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Demirel, Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Kalkan ve Arş. Gör. Ömer Aldemir’den oluşan teknik ekip, 7 Şubat 2023 tarihinde deprem bölgesine gitti. Bölgede 8 gün boyunca incelemelerde bulunan ekip, diğer üniversiteler ve resmi kurumlardaki uzmanlarla iş birliği yaparak deprem bölgesinde ön inceleme ve ön hasar tespiti çalışmaları yaptı. Ekip, Prof. Dr. S. Oğuzhan Akbaş ve Öğr. Gör. Dr. Erhan Tekin’in de katkıları ile çalışmalarının sonuçlarını hazırladığı ön değerlendirme raporuyla kamuoyuna sundu.

Kahramanmaraş Deprem Ön Değerlendirme Raporu için TIKLAYINIZ!