Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Faz 1 Klinik Araştırma Merkezine Prof. Dr. Alev Hasanoğlu’nun Adı Verildi
3 Şubat 2023 | 12:59

Üniversitemiz Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Faz 1 Klinik Araştırma Merkezine, düzenlenen törenle bilim dalının kurucusu emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Alev Hasanoğlu’nun adı verildi.

Araştırma merkezinde gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, eski Rektörümüz Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Okur, Prof. Dr. Alev Hasanoğlu, Başhekim Doç. Dr. Hasan Bostancı, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Kerem Hasanoğlu, öğretim üyeleri ve konuklar katıldı.

Açılış öncesi kısa bir değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Faz 1 Klinik Araştırma Merkezinin Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu dile getirdi. Merkezin çok önemli işler yapacağına inandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan eski Rektörümüz Prof. Dr. Enver Hasanoğlu ise, Gazi Üniversitesinin Türkiye’de ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Tıp Fakültesinin Üniversitemizin diğer fakültelerinin lokomotifi olduğunun ifade eden Hasanoğlu, bu merkezin büyük önem arz ettiğini vurguladı. Merkeze Prof. Dr. Alev Hasanoğlu adının verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Enver Hasanoğlu, katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerinin tamamladı.

Açılışta son sözü alan Prof. Dr. Alev Hasanoğlu ise bu merkeze kendi adının verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Konuşmalarının ardından Merkezin kurdelesi Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve açılışa katılan konuklarla birlikte kesildi. Etkinlik çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

-1 -1 -1
background image