Üniversitemiz Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen "Köklerimizin İzinde 24: Sır Katibi İdris Sabih Gezmen" adlı konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat’ın yer aldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, kökleri derinlerde olan medeniyetlerin iyi bir hatırlama ile bu izleri ortaya çıkarması gerektiğini ifade etti. Kültürel kimliklerin meydana gelişinin geçmiş, bugün ve gelecek arasındaki belli bir birliğin tesisi ile mümkün olacağına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu üç zaman boyutunun birbirinden kopuk olması durumunda toplum hafızasında bir düzen teşekkül edemeyecek ve onun kimliği de oluşamayacaktır. Bu vesile ile programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Rektörümüzün konuşmasının ardından sunumunu yapan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Sır Katibi İdris Sabih Gezmen hakkında detaylı bilgiler verdi.
Konferans, soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Aşure Günü Etkinliğine Katıldı
16. Uluslararası “IEOM” Konferansı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşiyor
Hizmet İçi Eğitim Programı: “Trafik Güvenliği Eğitimi”
Eczacılık Fakültesinin 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2025-2026 Mezunlarını Uğurladı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.