Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle moderatörlüğünü Engelli Kliniğimiz Sorumlu Öğretim Üyesi ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay PEKER’in yaptığı bir panel düzenlendi. Gazi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim, Üstün Zekâlılar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Çitil ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı Şehir Plancısı Tuba Sayan’ın konuşmacı olduğu panele, akademik ve idari personelin yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi ve Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden öğrenciler ve davetli misafirler katıldı.
Doç. Dr. Mahmut Çitil konuşmasında engelli bireylerin tarih boyunca karşılaştığı tutum ve davranışlardan bahsetti. Engelliliğin günümüzdeki tanımı ve durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mahmut Çitil, engelli bireylerin haklarından ve onlarla iletişim hakkında bilgilendirme yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı Şehir Plancısı Tuba Sayan ise konuşmasında Engellilerde Erişilebilirlik konusuna değindi.
Panel sonrasında Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, moderatör ve konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür sertifikası takdim etti. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hizmet İçi Eğitim: “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu”
Gazi Eğitim Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılışı ve Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
“Engelleri Kaldır, Meslek Sahibi Ol” Projesi Erasmus+ Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı
"İstenmeyen Olay Bildirimi" Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleşti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.