“Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
16 Kasım 2022 | 15:03

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-II” geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ, akademisyenler, yöneticiler, yurt dışından gelen misafir öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen kongrenin açış konuşmasını yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, “Türk dünyası adına ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz Eğitim Bilimleri Kongresinin farklı bir anlamı var. Bu da şuradan geliyor. Biz ortak bir kültürün, coğrafyanın, kaderin insanlarıyız. Dolayısıyla bu ortak kader, güçlü bir kardeşliğin oluşmasını gerektiriyor. Biz sadece literatüre katkı sağlamıyoruz aynı zamanda bilimsel araştırmalar yoluyla kazandıklarımızı birbirimizle paylaşıyoruz. Bu nedenle Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi bizim için çok önemli. Kongrenin düzenlenmesinde bize destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli’ye, değerli katkılarından dolayı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına ve Eğitim Bilimleri Enstitüsünün tüm personeline çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ yaptığı konuşmada, “Gazi Üniversitesinde ‘Gazi’nin Dijital Yüzü’ mottosuyla yola çıkan ve bu anlamda çevrim içi etkinliklerle küresel salgın döneminde de faaliyetlerine devam etme çabası içerisinde olan Müdürlüğümüz, bundan sonraki süreçte de çevrim içi ve yüzü yüze faaliyetleri Eğitim Bilimleri Enstitümüzle beraber yürütmeye gayret gösterecektir. Dijitalleşen dünyada, dijitalleşen çalışmalarla Türk dünyasındaki eğitim faaliyetlerimizi ve diğer iş birliklerimizi artırmak için çaba içerisinde olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Gazi Üniversitesinin ayrıcalığını hissederek böyle bir programda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Sayit Yusuf, “YTB olarak yürüttüğümüz işler içerisinde Türk dünyası önemli bir yer kaplıyor. Gönül coğrafyası itibarıyla çok yakın ama belki kilometrelerce uzaktan gelen değerli eğitimcilerimizin, soydaşlarımızın, kardeşlerimizin nezdinde kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birliğimizin, dirliğimizin, aydınlık ve kutlu geleceğimizin inşaasında önemli yol taşları olmasını diliyorum” diye konuştu.

Türk dünyasının TİKA için çok ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ise konuşmasında, “TİKA’nın kuruluş sebebi Türk dünyasıdır. Otuz yıldır Türk dünyasında kesintisiz faaliyet gösteren bir kuruluşuz. Bu kapsamda eğitimden sağlığa, restorasyondan kültürel iş birliklerine kadar birçok alanda proje ve faaliyetler gerçekleştirdik. En önemli konulardan biri de eğitimdir. Türk dünyası ile Türkiye arasındaki akademik köprülerin kurulmasıdır. Kongremiz bu anlamda bizim için çok önemli” diye belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli açış konuşmasında, “Biz, Türk dünyasındaki bütün kardeşlerimizin birliğini, bütünlüğünü, dirliğini ve güçlü olmasını temenni ediyoruz. Geçen sene başlatmış olduğumuz ve bu yıl da ikincisini düzenlediğimiz Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi çerçevesinde bize destek veren iki büyük kurum var. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına çok teşekkür ediyoruz. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin’in yönetiminde emeği geçen tüm personelimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf’a ve TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli’ne fidan sertifikası takdiminde bulundular.

Kongre kapsamında gerçekleştirilen panelde; Oturum Başkanı Prof. Dr. Tayyip Duman “Türkiye’de Öğretmen Yetiştirme”, Panelist Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu “Öğretmen Eğitiminde 21. yy Becerileri” ve Panelist Doç. Dr. Savaş Karagöz “Türkiye ve Bazı Ülkelerde Öğretmen Yetiştirme Sistemleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumlarından ardından panelistlere fidan sertifikası takdim edildi. Toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla kongre sona erdi.

“Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 -1 -1 -1
background image