Üniversitemizde “Akademisyenlere ve Öğrencilere Yönelik İmkânlar” Konulu Program Düzenlendi
4 Kasım 2022 | 15:41

Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş. tarafından düzenlenen “Akademisyenlere ve Öğrencilere Yönelik İmkânlar” konulu program çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Gazi TTO Üniversite Sanayi İş Birliği Uzmanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kılıç’ın konuşmacı olarak yer aldığı programda, Gazi TTO bünyesinde yer alan projelere, iş birliklerine, akademisyenler ve öğrenciler için sunulan imkânlara değinildi.

Programın açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Tekedere yaptı. Doç. Dr. Hakan Tekedere, Teknoloji Transfer Ofisinin Gazi Üniversitesi bünyesinde yürütülen birçok projeye destek olduğunu dile getirdi. Üniversite sanayi iş birliğinde gerçekleştirilen projelerde öğrencilerin de staj yapma imkânı bulduğundan, maddi olarak öğrencilere sunulan katkılardan bahseden Doç. Dr. Hakan Tekedere, bundan sonraki süreçte ufuk geliştirici projelerle biz neler yapabiliriz konusunda görüşlerini paylaştı.

Konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kılıç, hazırladığı sunumunda Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisinin tarihçesi, kuruluşu, misyon ve vizyonu, toplumsal katkı alanları ve akademisyenler ile öğrencilere yönelik katkıları üzerinde durdu. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kılıç, Gazi Üniversitesi ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan bir protokolle faaliyetlerine başlayan Teknoloji Transfer Ofisinin günümüze kadar ki gelişen yapılanmasını anlattı. Gazi Üniversitesi TTO’nun misyon ve vizyonundan bahseden Tuğba Kılıç, merkezin kuruluş amacından hareketle bu yönde gelişen toplumsal katkı öncelikli alanlara değindi.

Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kılıç, akademisyenlere ve öğrencilere sunulan avantajlar üzerinde de durarak akademik açıdan yürütülen bilimsel ve teknik danışmanlık ile eğitim hizmet faaliyetlerini, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yürütülen Ar-Ge projelerini ve vergisel yönden sağlanan kazanımları paylaştı. Öğrenciler için geliştirilen Bireysel Genç Girişimcilik Programından ve Anahtar Kuluçka Merkezinin faaliyetlerinden de bahseden Kılıç, öğrencilerin girişimci yönlerinin geliştirilmesine, hem kendilerine hem de yürütülen çalışmalara sağladıkları katkılara, maddi kazanımlarına ve iş hayatı açısından gelişimlerine yönelik faydalara kadar birçok konudaki uygulamaları katılımcılarla paylaştı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Üniversitemizde “Akademisyenlere ve Öğrencilere Yönelik İmkânlar” Konulu Program Düzenlendi-1 Üniversitemizde “Akademisyenlere ve Öğrencilere Yönelik İmkânlar” Konulu Program Düzenlendi-1 Üniversitemizde “Akademisyenlere ve Öğrencilere Yönelik İmkânlar” Konulu Program Düzenlendi-1
background image