ICMATSE, Mühendislik ve uygulama konferanslarında yerleşik bir isimdir. Konferanslar, malzeme bilimi ve mühendisliği ile ilgili olarak “Yüksek Teknoloji ve Cihazları”, “İmalat” ile “Nanobilim ve Nanoteknolojinin” önemli yönlerini tartışmak için benzersiz bir platform sağlamaktadır.
ICMATSE, İleri malzemeler, İmalat, Nanobilim, Mühendislik ve Nanoteknoloji ile ilgili malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarına odaklanmaktadır. Uzun zamandır birçok kez çok başarılı bir şekilde organize edilen konferans, malzeme bilimi ve mühendisliği, imalat mühendisliği, eklemeli imalat, biyo mühendislik, nanobilim ve teknolojinin geniş alanlarında yeni fikir alışverişinde bulunmak, yeni bilgi ve teknik bilgi birikimini paylaşmak için yetenekli ve gerçekten uluslararası insanların bir araya gelmesini teşvik etmektedir.
ICMATSE 2022, bu yıl Üniversitemiz merkez kampüsü Taşkent Binasında hibrit olarak (fiziki ve çevrim içi katılım ile) yapıldı. Alanlarında dünya genelinde en ön sırada yer alan bilim insanları tarafından Konferansta 4 farklı ülkeden 4 adet keynote sunum, 11 farklı ülkeden 30 adet davetli sunum, toplamda 20 farklı ülkeden 90 adet sözlü sunum ile poster sunumlar ve diğer bildiriler izleyicilerle buluştu.
ICMATSE 2022 konferans başkanlığını Prof. Dr. Hakan Ateş yapmış olup, yürütme komitesi Doç. Dr. Gökhan Sürücü (Gazi Üniversitesi) Doç. Dr. Ersin Bahceci, İskenderun Teknik Üniversitesi, Doç. Dr. Zuhal Er İstanbul Teknik Üniversitesi, Doç. Dr. Ramazan Karslioglu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Dr. Bilge İmer (ODTÜ) ve Prof. Dr. Necdet Sağlam (Hacettepe Üniversitesi) dan oluşmuştur.
Konferansta, HAVELSAN, ETİMADEN, TENMAK BOREN, GSI SLV Türkiye, INTECRO Robotik, TEKNOPLAN, GEMAK ve TECHNOWELD stant açarak ziyaretçileri ağırladı. Prof. Dr. Hakan Ateş’in açılış konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmalarını gerçekleştirdi.
HAVELSAN Genel Müdürü, ETİMADEN Genel Müdürlüğü, Tenmak Boren Başkanının oldukça ilgi gören davetli konuşmalarının ardından davetli ve keynote konuşmalar ve planary konuşmalar gerçekleşti. Oldukça Yoğun bir şekilde geçen konferansta, Metalurji Araştırma Topluluğu da Konferansta başarılı bir ev sahipliği yaptı.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Kazakistan Akademik Eğitim Bölgesi” Forumuna Katıldı
Gazi Üniversitesi Leiden 2025 Geleneksel Sıralamasında Türkiye’nin İlk 5 Üniversitesi Arasında
TRT Avaz Kazakistan Temsilciliği, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal İle Röportaj Yaptı
Tıp Fakültesinin 2025-2026 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti
“102. Yılında Cumhuriyet ve Düşündürdükleri” Adlı Program Düzenlendi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.