Üniversitemizin Uluslararası Derecelendirmedeki Başarısı Devam Ediyor
27 Ekim 2022 | 13:21

Üniversitemiz QS World University Rankings "Sürdürülebilirlik" (UNESCO'nun 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi dikkate alınarak oluşturulmuş genel sıralamalarında) 2023 sonuçlarına göre küresel (globally) anlamda derecelendirilen 700 üniversite içerisinde 451-500 bandına yerleşti. Çevresel Etki Sıralaması Genel Sıralaması’nda 444, "Çevresel Etki" sıralamasının göstergelerinde "Sürdürülebilir Kurumlar" ölçütünde 161, "Sosyal Etki" sıralamasının oluşumunda kullanılan 6 gösterge içerisinde "Bilgi Transferi" ölçütünde ise 245. sırada yer aldı.

İlk kez bu yıl gerçekleştirilen sıralamalarda, sürdürülebilirlik kapsamında istihdam, eşitlik, yaşam kalitesi, eğitim ve araştırma çıktıları, bilgi transferi, kurumsallık gibi ölçütler dikkate alınmıştır. Türkiye'den bu derecelendirmeye sadece 11 üniversite dâhil edildi.  Gazi Üniversitesi bu üniversiteler arasında 5-8 bandında yer alarak belirtilen ölçütlerdeki başarısını gösterdi.

Araştırma Üniversitesi vizyonu ve misyonuyla, siz değerli mensuplarımızın sonsuz destekleriyle, bu başarının artacağına olan inancımız tamdır.

-1
background image