Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinde Odyoloji Bölümünün Açılışı Yapıldı
10 Ekim 2022 | 21:56

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü, 10 Ekim Dünya Odyologlar Günü’nde oldukça anlamlı bir gün yaşadı. Odyoloji Bölümü, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımıyla açıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Makbule Gezmen Karadağ, Doç. Dr. Duygu Ağagündüz ve Odyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz ile öğrenciler katıldı.

Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz, geçtiğimiz yıl Kovid 19 salgını nedeniyle yüz yüze bir şekilde açılış yapamadıklarını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın öğrencilerle yüz yüze bir şekilde bir araya gelerek açılış yapmak istediğini vurgulayan Prof. Dr. Bülent Gündüz, bu durumun kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Bülent Gündüz, bölümün yeni olmasına rağmen çok kısa bir sürede akademik kadrolarda ilerlemeler yaşandığını ve öğretim üyesi ekibinin güçlendirildiğini dile getirdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ise “Geçen yıl bir çevrim içi platformda bir araya gelmiştik ama bugün sizlerle yüz yüze dokunarak, hissederek birlikte olmak istedik” dedi.

Odyoloji ile Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencilerinin en çok aranan sağlık elemanları arasında yer aldıklarına değinen Prof. Dr. Bülent Elbasan, “Çok ayrıcalıklı bir bölümde, çok ayrıcalıklı bir üniversitede bu eğitimi alıyor olacaksınız. Alanında çok eski hocalarımız var. Çok ciddi birikime sahipler. Bu birikimi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşayacaklar. Bu imkânları en iyi şekilde sizlere sunmak adına Rektör Hocamızın önderliğinde elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Rektörlük görevini 14 Ağustos 2020’de devraldıklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrenci merkezli bir anlayışı esas aldıklarını söyledi. Göreve başladıklarında kurulmuş halde olan Odyoloji Bölümünün süratli bir şekilde öğretim elemanı kadrosunun tamamlandığını anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, bölüm öğrencilerinin sağlık ordusuna katılmak üzere eğitim aldığını dile getirdi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, görev süresi içinde Uygulamalı Bilimler Fakültesinde FOTONİK ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ile Odyoloji Bölümünü aktif hale getirdiklerini söyleyerek, “Bu üç bölüm ilk göz ağrılarımız. Üniversitemizde bu üç yeni bölüm de bizim görev süremiz içinde kuruldu. Günümüzün mesleklerinden olan, aranan meslekler. Siz de iyi ki gelmişsiniz. Sağlık Bilimleri Fakültesi çok donanımlı bir fakülte. Güçlü bir fakülte. Sağlık alanında da Üniversitemizde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte farklı bir yapı var. Bu açıdan şanslısınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte öğrencileri kendilerini tanıttı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilerle sohbet etti.

Açılış programı daha sonra hediye takdimiyle devam etti. Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Prof. Dr. Bülent Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a; Prof. Dr. Musa Yıldız ile Prof. Dr. Bülent Gündüz ise Prof. Dr. Bülent Elbasan’a bölüme sunulan katkılardan dolayı hediye takdim etti.

Hediye takdiminden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, fakülte yönetimi, odyoloji bölümü öğrencileri ve fakülte öğretim elemanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Prof. Dr. Musa Yıldız’a işitme taraması da yapıldı. Prof. Dr. Musa Yıldız, taramanın ardından 2022 Dünya Odyologlar Günü Hatırası başlıklı panoyu imzaladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Odyoloji Bölümünü gezdi ve bölüm girişinin önünde fakülte yönetimiyle fotoğraf çektirdi. 

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image