Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG), Gazi Üniversitesi ile Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği (SEED) arasında imzalanan protokolle 8-10 Eylül tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde yapılan akademik etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda 3 panel, 5 davetli konuşmacı, 15 atölye ve 40 bildirinin sunumu gerçekleştirilecek.
Güncel ve karşılaşılması olası problemlere karşı eğitim odaklı farkındalık oluşturmak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla iki yılda bir düzenlenmesi öngörülerek planlanan “Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri (USEG)" kongresinin ilkinin açış töreni, Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Ünsal, Prof. Dr. Serkan Koşar, Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karagöz, öğretim üyeleri ve bildiri sunumu yapacak olan konuklar katıldı.
Törenin sunuculuğunu Gazi Eğitim Fakültesi mezunu TRT spikeri Ayşegül Bıyık Yıldırım üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bilgehan Sonsel ve Doç. Dr. Çağla Serin Özparlak’ın müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisinin ardından açış konuşmalarına geçildi. Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karagöz açış konuşmasında, kongrenin önemine dikkat çekerek, çevre konusunda hassasiyete vurgu yaptı. Karagöz, kongrenin sonuçlarının ve çözüm önerilerinin öğrencilerin eğitimine doğrudan yansımasını ümit ettiklerini ifade etti.
Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal ise konuşmasında, “Ülkemizin güzide eğitim çınarı Gazi Üniversitemiz ve bu köklü eğitim kurumunun “kurucu fakültesi” durumundaki Gazi Eğitim Fakültemizin akademik birikimi, çatısı altındaki bilim insanı kaynağının zenginliği ile Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneğinin (SEED) dinamizm ve enerjisi iş birliğinde düzenlenmektedir. Kongrenin yapılmasındaki temel gayemiz; güncel ve karşılaşılması olası çevre problemlere karşı eğitim odaklı bir farkındalık ve sorumluluk bilinci oluşturmaktır. Bu sinerjiyle bu hedefe ulaşacağımıza da gönülden inanıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Yasin Ünsal konuşmasına; “Ana teması ‘Çevre Eğitimi ve STEM’ olarak belirlenen Uluslararası Sürdürülebilir Eğitim Günleri’nin amacı; güncel olarak yaşanan veya yaşanması muhtemel çevre sorunlara karşı, eğitim odaklı, bilimsel derinlikli çözüm yolları aramaktır. Kongremiz ‘Çevre Eğitimi ve STEM’ 2022 teması ile güncel sorunlara, eğitim odaklı çözümler araması yönünden ülkemizdeki ilklerden biridir. Bu sayede eğitim alanında ilkleri yaşatan Gazi Üniversitesinin bu misyonuna bir halka daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek devam etti.
Kongrenin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığının da desteğiyle düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Ünsal, kongrenin, çevre eğitimi ve STEM alanında bilimsel zenginliğe yol açacak birçok akademik çalışma, atölye ve çözüm önerisine ışık tutacağını ifade etti.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli ise konuşmasında doğanın ve çevrenin önemine çeşitli örneklerle vurgu yaparak kongrede varılacak sonuçların farkındalıktan ziyade çevre bilinci oluşturmasının daha önemli olduğunun altını çizdi.
Kongrenin ilk günü Ekolojik Okuryazarlık konulu panelin ardından sona erdi.
Gazili Genç Hekimler Göreve Hazır
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Üniversitemizle Ankara Medipol Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.