Gazi Üniversitesi Shanghai Ranking 2022 ARWU’da Başarılı Performansını Sürdürmeye Devam Ediyor
18 Ağustos 2022 | 07:49

Shanghai Ranking 2022 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) Sonuçları açıklanmıştır. Derecelendirme ölçütü olarak kazanılan Nobel ödüllerini, araştırma çıktılarını ve öğretim elemanlarının akademik performansını temel alan Shanghai Ranking derecelendirme kuruluşu, her yıl en iyi performans gösteren 1000 dünya üniversitesini ilan etmektedir. Gazi Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi bu sene de dünya genelinde 901-1000 bandında yer alarak başarılı performansını sürdürmeye devam etmektedir.

Türkiye sıralamalarına bakıldığında ise YÖK bünyesinde faaliyet gösteren devlet ve vakıf üniversitelerinden sadece 11 üniversite Shanghai Ranking 2022 ARWU listesinde sıralanmaktadır. Gazi Üniversitesi ise bu üniversiteler arasında 6-11 bandına yerleşerek başarılı akademik performansını bir kez daha ispatlamıştır