Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKTAM) TeknoHAB’da Yerini Alıyor
10 Ağustos 2022 | 10:45

Gazi Üniversitesi Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütmekte olduğu 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamındaki “3BYİP-Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu”nda devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve gelişmeleri yerinde görmek üzere TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, EKTAM’ı yeni yerinde ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın karşıladığı TÜBİTAK Başkanı, geniş bir heyet ile EKTAM binasını gezerek yürütülmekte olan proje çalışmaları ve oluşturulan üniversite-sanayi modeli ile ilgili olarak bilgi aldı. EKTAM Merkez Müdürü Prof. Dr. Metin Uymaz Salamcı, Üniversitemizin ortak olduğu TeknoHAB Teknoloji Bölgesi Bölgesi içerisinde yer alan 5600 m2 kullanım alanına sahip EKTAM Binası inşaatının TUSAŞ ile işbirliği kapsamında 29 Nisan 2022 tarihinde tamamlanarak Üniversitemize teslim edildiğini, bina içerisindeki 2200 m2’lik alanda “Eklemeli İmalat” ile ilgili sistemlerin yer aldığını, diğer alanlarda ise nitelikli insan gücünün oluşturulmasına katkı sağlayacak eğitim alanlarının oluşturulduğunu, “Ulusal Mükemmeliyet Merkezi” hedefi içerisinde 2011 yılından beri devam eden çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını ve altyapı çalışmalarının da belirli bir aşamaya gelmesi ile birlikte, EKTAM bünyesinde yürütülen Ar-Ge proje çalışmalarının yeni binaya aktarılmakta olduğunu ifade etti. EKTAM binası gezisinin ardından, “3BYİP-Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu”nda yer alan platform ortağı kuruluşlarla gerçekleştirilen toplantı öncesi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, EKTAM’ın yürütücü olduğu A2M2TECH COFUND projesinde doktora çalışmalarına devam eden öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. A2M2TECH COFUND Projesinin ülkemizde yürütülen ilk COFUND projesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hasan Mandal, bu proje kapsamında yürütülen çalışmaların TÜBİTAK tarafından önemle takip edilmekte olduğunu belirtti. 1004 Programı kapsamında EKTAM’ın yürüttüğü “3BYİP-Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu”nda yer alan projelerin değerlendirildiği toplantıda, EKTAM Merkez Müdürü Prof. Dr. Metin Uymaz Salamcı, proje çalışmalarında gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdi ve “3BYİP-Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu”nda yer alan kuruluş temsilcileri ile ayrıntılı değerlendirmeler yapıldı.

EKTAM ziyaretine TÜBİTAK Başkanı ve Rektörümüzün yanı sıra, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci,  TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yardımcısı Vekili Doç. Dr. Cengiz Arıcı, MKE Genel Müdür Yardımcısı  Dr. Mehmet Fatih Aycan, TÜBİTAK BTYP Daire Başkanı Hande Alpaslan, TÜBİTAK Özel Kalem Müdürü Oğuzhan Kıran, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Doç. Dr. Duygu Çelik, TÜBİTAK KAMAG Proje Uzmanı Yeliz Omuzlu, EKTAM Müdürü Prof. Dr. Metin Uymaz Salamcı, EKTAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Ersel Canyurt, TÜBİTAK MAM’dan Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, TUSAŞ’tan Dr. Hakan Yavaş, ASELSAN’dan Dr. Evren Tan, TEİ’den Güray Akbulut ve ROKETSAN’dan Orkun Umur Önem katıldı.

Toplantı sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Eklemeli İmalat”ın Üniversitemiz ve Ülkemiz için önemli bir yetkinlik olduğunu ve tüm katılımcıları EKTAM’ın yeni binasında ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.

1-1 1-1 1-1 1-1
background image