Uluslararası Modern Pentatlon Birliği (UIPM) ile Mısır Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen “UIPM Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası"nda Gazi Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı.
Mısır’ın İskenderiye kentinde 24-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen 90 dakika formatlı ilk UIPM Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası'nda, Türkiye adına yarışan milli sporcularımızdan yüksek lisans öğrencimiz İlke Özyüksel, kadınlar kategorisinde şampiyonayı dünya üçüncüsü olarak tamamladı.
UIPM Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası’nın son gününde yapılan Karışık Bayrak Yarışı’nda ise Türkiye’yi temsil eden milli sporcularımız İlke Özyüksel ile Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunu Buğra Ünal, bayrak yarışını üçüncü olarak tamamladı. 19 ülkeden 38 sporcunun yarıştığı bayrak yarışında Türkiye'yi temsil eden milli sporcularımız İlke Özyüksel ile Buğra Ünal; eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atış etaplarında yapılan bayrak yarışını dünya üçüncüsü olarak tamamlayarak ülkemize tarihimizdeki ikinci büyükler dünya şampiyonasındaki madalyayı kazandırdı.
Bu başarının mimarlarından biri olan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ahmet Pekel'i ve milli sporcularımızı kutluyor, bu branşta ülkemize altın madalya getireceklerine olan inancımızı yineliyoruz.
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi “2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni” Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Gazi Vakfı Özel Okullarını Ziyaret Etti
Gazi Üniversitesinin 100. Yılında KBB Anabilim Dalımızın 100. Uzmanı Mezun Oldu
100. Kuruluş Yılında Gazi Eğitim Fakültesinin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.