Üniversitemiz ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi Arasında İki Adet İş Birliği Protokolü İmzalandı
25 Temmuz 2022 | 11:53

Üniversitemiz ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim-Öğretim Programına İlişkin Protokol” ve “Eğitim-Öğretim, Akademik ve Kültürel İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Fahri Temizyürek, Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Ragıp Akyürek, Raşit Yıldırım, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valıyev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rashad Alıyev, Uluslararası İş Birliği ve Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi Koordinatörü Aynura Ismayılova, Dijitalleşme Uzmanı Osman Gündüz, öğretim üyeleri, daire başkanları ve konuklar katıldı.

Protokol töreninin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Göreve geldiğimiz andan itibaren Türk dünyasıyla olan ilişkilerimizi artırmak için gayret ediyoruz. Gazi Üniversitesi kardeşlerine destek olmak için sahada çalışmalar yapmaya devam edecektir. Bugün elektrik-elektronik mühendisliği alanı için imzalayacağımız protokolü diğer mühendislik alanları için de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu protokol diğer alanlarımız için ayrı zamanda bize yol haritası da olacak. Protokollerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektörümüzden sonra söz alan Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valıyev ise, “Bu ziyaret dolayısıyla Gazi Üniversitesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gazi Üniversitesi bizim üniversitemiz için çok önemli bir kurum. Gazi Üniversitesinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Protokollerin hayata geçmesi için çaba gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokollerin imzaları atıldı. Program çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

-1 -1
background image