Gazi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Salı Konferanslarının yirmi yedincisi “Cumhuriyet Döneminin İlk İngilizce Öğretmenlerinden: Perihan Cankut (Kabakçı)” konu başlığıyla gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Nazife Burcu Takıl’ın yaptığı konferansın davetli konuğu Emekli İngilizce Öğretmeni Perihan Cankut oldu. Online olarak gerçekleştirilen konferansa Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.
Davetli konuşmacı Perihan Cankut verdiği konferansta eğitim-öğretim hayatından, yaşadığı dönemin koşullarından, öğretmenlik yıllarından ve emeklilik sonrası yaşamından bahsetti. 1929 yılında Ankara’da dünyaya gelen Perihan Cankut, ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından öğretmen olmak için öğretmen okuluna aday olarak seçilen öğrenciler arasında yer aldı. İstanbul Çapa İlköğretmen Okulunu başarıyla bitiren Perihan Cankut, 1947-1949 yılları arasında Gazi Orta Öğretmen Okulu Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünü tamamlayarak öğretmenliğe adım attı. Perihan Cankut sunumunda, Türk eğitimine yüzlerce öğretmen yetiştiren Gazi Orta Öğretmen Okulu Eğitim Enstitüsünden ve İngilizce Bölümünün kuruluşundan bahsetti. Perihan Cankut, öğretmenlik yaptığı okullardan ve bulunduğu şehirlerden küçük anıları katılımcılarla paylaştı. 1976 yılında emekli olan Perihan Cankut, emekli olduktan sonra da çalışma hayatına devam ederek İngiliz Kültür Derneğinde işe başladığı dönemi anlattı.
Konferans sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılarla paylaşımda bulunan Perihan Cankut, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye kendisine bu imkânı verdiği için teşekkür etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.