Bilim Konferansları-25: Tasarım ve Eklemeli Üretimde Yeni Yaklaşımlar
25 Mayıs 2022 | 17:09

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanlığı tarafından çevrim içi olarak düzenlenen Bilim Konferansları’nın 25’incisinde “Tasarım ve Eklemeli Üretimde Yeni Yaklaşımlar” konusu ele alındı. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli’nin düzenleyicisi olduğu Konferansın moderatörlüğünü Teknoloji Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Korkut yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Autodesk Ülke Yöneticisi Evren Arın, Kıdemli Ürün Yöneticisi Sualp Özel ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Sualp Özel sunumunda, her uzantı ve açı metresi arttığında basıncın düştüğünü söyledi. Basınç düşümünde her kanalda akımı optimize etmek gerektiğine değinen Sualp Özel, eşitlik sağlaması açısından bu noktanın önemli olduğunu ifade etti.

Sualp Özel, basınç simülasyonu yapmak için kanal dizaynı çalışmasının iyi olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özel, bu tür çalışmaların autodeskin ürünleriyle test edilebileceğini söyledi. Sualp Özel, “Multi Axis Systems, Binder Jetting Example, Considerations, Pre and Post Processes” gibi konu başlıklarına değinerek bilgilendirmelerde bulundu.

Evren Arın ise üst seviye metalik imalatı simülasyonlarına değindi. Eklemeli imalat, basınç simülasyonu, plastik enjeksiyonu ve moldflow hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferans, sunumların ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image