“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi
20 Mayıs 2022 | 17:02

Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Valiliği iş birliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesinden otobüslerle Çankırı’ya doğru yola çıkan öğrenciler, Çankırı Üçoluk Karakolundan Ilgaz-Kıyısın Köyüne yürüyüş gerçekleştirdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Gazi Üniversitesi adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, bu yolu yürümenin Kurtuluş Savaşı’nda cephane taşıyan aziz milletimizi anlamaya yetmeyeceğini ancak burada gerçekleşmiş olan yaşanmışlıkları bir nebze de olsa tahmin edebileceğimizi söyledi. Bugünün anlamı bakımından Çankırı’da toplanmış olmanın oldukça önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Bekir Buluç, gençlere Atatürk’ün şu sözlerini hatırlattı: “Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir”. Prof. Dr. Bekir Buluç konuşmasını, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Çankırı Valiliğine desteklerinden dolayı teşekkür ederek sonlandırdı.

Açılış konuşmalarında yer alan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Gazi Üniversitesi ile birlikte böyle bir etkinliği yürütüyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye ve Türk dünyası için günün anlam ve öneminden bahsederek konuşmasını tamamladı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ise “Belki hep beraber biraz önce yürüdüğümüz yolda İstiklal mücadelesinin hangi fedakârlıklarla gerçekleştirildiğini, o zamanın şartları ve o zamanın vasıtalarıyla o yoldan Ankara’ya kadar, Ankara’dan sonra da aslında cephe hattına kadar cephanenin nasıl sevk edildiğini, o zamanın manevi havasını bir nebze olsun teneffüs etmeye çalıştık” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğuna Kıyısın Köyü İstiklal Yolu Resim Armağanı verildi. Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluklarının gösterileriyle devam eden programda, Mimarlık Fakültesi Türk Halk Oyunları Topluluğu Burdur yöresinden, Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dans Topluluğu Konya yöresinden, Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu Antalya yöresi gösterilerini icra ettiler. Yesevi Sanat Topluluğunun sergilediği Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan geleneksel halk oyunlarının ardından Türk Güneşi Müzik Topluluğu, Türk dünyasından değerli türkülerle mini bir konser verdi.

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Münasebetiyle “Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi-1 -1
background image