Üniversitemiz RUR 2022 Genel Sıralamasında 10’uncu, Eğitim Alanında 4’üncü Sıraya Yükseldi
18 Mayıs 2022 | 10:59

Üniversitemiz Round University Rankings (RUR) 2022 yılı üniversite genel sıralamalarında Türkiye’den dâhil edilen üniversiteler arasında 10. sıraya yükselme başarısını gösterdi.

Uluslararası bir derecelendirme platformu olarak her yıl yükseköğretim kurumlarını “öğretim, araştırma, uluslararası çeşitlilik ve finansal sürdürülebilirlik” ölçütlerine göre değerlendiren Round University Rankings (RUR) 2022 yılı sonuçları ilan edildi.

RUR genel sıralamalarında 2021 yılında 13. sırada bulunan Üniversitemiz, 2022 yılında Türkiye’den sıralamaya dâhil edilen üniversiteler arasında 3 sıra yükselişle 10. sıraya yerleşti. Üniversitemiz, 2022 yılına ait genel sıralamalara ek olarak “öğretim” ve “araştırma” bazlı sıralamalarda 2021 sonuçlarına göre oldukça önemli başarılar elde etti.

“Öğretim” alanındaki sıralamalarda önceki yıla göre 8 üniversiteyi daha geride bırakarak önemli bir sıçrayışla Türkiye’den sıralamaya dâhil edilen üniversiteler arasında 4. sıraya yükseldi. “Araştırma” alanındaki sıralamalarda 2021 yılında 15. sırada yer alan Gazi Üniversitesi, 2022 yılında 4 sıra yükseliş göstererek Türkiye’den sıralamaya dâhil edilen üniversiteler arasında 11. sırada yer aldı.