Üniversitemizde “Dünya Kültürü Bağlamında Abay” Programının Tanıtımı Yapıldı
17 Mayıs 2022 | 14:37

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından “Dünya Kültürü Bağlamında Abay” programının tanıtımı çerçevesinde seminer programı düzenlendi. Yüz yüze ve çevrim içi olarak iki ayrı program dahilinde düzenlenen seminerin yüz yüze olan bölümü Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Yabancılara Kazakça Öğretimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Begaliyeva Saule Bayazovna, Doç. Nuruhanova Gunçam Maydanovna ve Öğr. Üyesi Shmakova Elena Sergeyevna katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yücel Gelişli yaptı. Türk kültürünün çok geniş bir coğrafya da egemen olduğuna değinen Yücel Gelişli, Abay İbrahim Kunanbayev’den söz etti. Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Coğrafyalar uzak olsa da kardeş toplumuz. Boylarımız farklı olsa da soylarımız aynı” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Begaliyeva Saule Bayazovna’nın sunumuna geçildi. Abay İbrahim Kunanbayev’in yanı sıra Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi hakkında bilgiler veren Begaliyeva Saule Bayazovna, “Kazakistan’a ve Kazak halkına verdiğiniz değer için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Gazi Üniversitesinin eğitiminin kaliteli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Begaliyeva Saule Bayazovna, üniversitemizle iş birlikleri gerçekleştirmeye hazır olduklarını ifade etti. Begaliyeva Saule Bayazovna konuşmasını salonda bulunan öğrencileri Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesine davet ederek tamamladı.

Doç. Nuruhanova Gunçam Maydanovna, bu program kapsamında gençlere ulaşmak istediklerini söyledi. Kazak ve Türk halkının kökenlerinin aynı olduğuna vurgu yapan Nuruhanova Guncam Maydanovna, Kaşgarlı Mahmud ve Farabi gibi büyükleri araştırmanın görevimiz olduğunu dile getirdi. Doç. Nuruhanova Gunçam Maydanovna, konuşmasında Abay İbrahim Kunanbayev’in sanatsal ve felsefi görüşlerinin oluşumuna değindi.

Öğr. Üyesi Shmakova Elena Sergeyevna ise projeyi tanıttı. Projenin herkese açık bir çevrim içi kurs olduğunu anlatan Shmakova Elena Sergeyevna, salonda bulunan öğrencilerden derslere katılmalarını istedi.

Seminerin sonunda Prof. Dr. Yücel Gelişli tarafından Prof. Dr. Begaliyeva Saule Bayazovna, Doç. Nuruhanova Gunçam Maydanovna ve Öğr. Üyesi Shmakova Elena Sergeyevna’ya teşekkür belgesi takdim edildi.

-1 -1 -1 -1
background image