Gazi Üniversitesi Türkiye'de Birinci Dünyada 21’inci Oldu
10 Mayıs 2022 | 15:59

Üniversitemiz, “QS World University Rankings” 2022 alan bazlı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarına göre dünya genelinde 372 üniversite arasında eğitim alanında 21’inci sıraya yerleşti. Sıralamada Türkiye’den toplam 6 üniversite yer alırken Gazi Üniversitesi, eğitim alanında birinciliği elde etti. Akademik itibar, işveren itibarı, atıf ve h-indeksi gibi ölçütlerin dikkate alındığı sıralamada Üniversitemizin elde ettiği genel puan 78.3 oldu.

Üniversitemizin bu başarısı üzerine bir değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin temellerinin Atatürk’ün talimatı ile 1926 yılında atıldığını ve 96 yıldır eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle Türkiye’de yükseköğretime katkı sunmaya devam ettiğini ifade etti. 2021 yılında düzenlenen çok sayıda akademik ve idari faaliyetler sonucunda TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2021 yılı sıralamasında Üniversitemizin 5 basamak birden yükselerek 13. sıraya yerleştiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, aynı şekilde Üniversitemizin YÖK 2021 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’ndaki 9 göstergede dereceye girerek en başarılı üniversiteler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, başarıya katkı sağlayan öğretim elemanlarını ve personeli kutladı.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.