Gazi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Karanlıktan Korkan Çocuk-Metafizik, Felsefe, Bilim, Bilim Felsefesi” konulu program düzenlendi.
Çevrim içi olarak düzenlenen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Canbolat katıldı. Prof. Dr. Canbolat, “Karanlıktan Korkan Çocuk-Metafizik, Felsefe, Bilim, Bilim Felsefesi” başlıklı konuyu felsefecilere değinerek anlattı. Orhan Canbolat, bu etkinliğin düzenlenmesiyle en temel seviyeden bu ilişkileri kurgulayabilmek ve herkesin bu alanla ilgili okumalarının önünü açmayı amaçladıklarını söyledi.
Çocuk olarak insanın kendisini ele aldığını anlatan Prof. Dr. Orhan Canbolat, korku kavramı ile de sonlu bir varlığın sonsuzlukla ve en büyük ile en küçük arasındaki bilinmezlik korkusuyla ilişkisine değinmek istediğini belirtti.
Orhan Canbolat, insanın en çok niçin sorusundan korktuğunu ifade ederek, bu sorunun yanıtının ise bilimle değil felsefeyle bağlantılı olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Canbolat, doğadan ve zamandan korkan insan aklını kullanarak fikir üretmeye başladığını ifade etti.
Hizmet İçi Eğitim: “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu”
Gazi Eğitim Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılışı ve Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
“Engelleri Kaldır, Meslek Sahibi Ol” Projesi Erasmus+ Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı
"İstenmeyen Olay Bildirimi" Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleşti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.