Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde ve Adli Bilimler Derneği Adli Eczacılık Komisyonu iş birliğinde düzenlenen “I. Ulusal Adli Eczacılık Sempozyumu” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Adli Eczacılık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay, İzmir Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmalarını Dekan Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Prof. Dr. Göknur Aktay ve Prof. Dr. Hamit Hancı gerçekleştirdi. Ülkemizde ilk kez düzenlenen bu sempozyum, Eczacılık mezunları için yeni bir istihdam alanının doğmasının yanı sıra kamuoyunda da farkındalık yaratması açısından önemli bir adım teşkil etmiştir.
26-27 Mart 2022 tarihleri arasında yedi oturumda gerçekleştirilen sempozyumda 23 davetli konuşmacı yer aldı. Genç Adli Eczacılar Komisyonu tarafından yapılan oturumda ise Eczacılık fakültelerinden öğrenciler sunum yaptı. Sempozyum boyunca iki adet atölye çalışması da yapılarak adli eczacılık her yönüyle ele alındı.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.