Üniversitemiz Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi, Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesinin katılımıyla bir program düzenlendi. Dekanlık 6. kat Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Konferans Salonu’nda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, eski rektörümüz Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Müzik Kulübünün müzik dinletisiyle devam etti.
Programın ilk açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptı. 14 Mart’ın anlam ve önemi üzerinde duran Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hekimlerin yaşamları boyunca özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hekimlerin küresel salgın döneminde de en ön safta görevlerini yerine getirdiklerini ve şifa dağıtmaya devam ettiklerini vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hekimlerin bilim, eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunumunda çok çalışarak öncü olmaya devam edeceğini belirterek tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasına geçildi. Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Musa Yıldız, tıp eğitiminin üniversite yıllarından başlayarak, hayat boyu süren bir eğitim süreci olduğunu anlattı. Sağlık çalışanlarının küresel salgın döneminde özveriyle görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu süreçte canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, “Ülkemizdeki tıp fakülteleri olarak tüm hocalarımız, bilim insanlarımız ve doktorlarımız olarak siz, hem hastaya hizmeti eksiksiz sürdürüyor, özellikle küresel salgın döneminde üstün gayretlerle bu süreci başarı ile devam ettiriyor hem de öğrencilerimizin en iyi ve kaliteli eğitimi alabilmeleri konusunda üstün gayretlerinizi gösteriyorsunuz” dedi.
Eski rektörümüz Prof. Dr. Enver Hasanoğlu ise hekimlere içinde bulundukları sıkıntılara aldırmamaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Hekimlerden morallerini bozmamalarını isteyen Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, “Bu ülke büyüktür. Önümüz açıktır. Sakın telaşa kapılmayın. Çalışmaya devam edin. Birbirinizi sevin, sayın” diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanı Stj. Dr. Baran Kart ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Mustafa Onursal Atmaca ise konuşmalarında hekimlik mesleğinin önemine değindiler. Dekan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Stj. Dr. Baran Kart ve Arş. Gör. Dr. Mustafa Onursal Atmaca’ya konuşmalarından dolayı plaket verdi.
Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, “Dünyada ve Türkiye’de Aşı Geliştirme Çalışmaları: Geçmişten Günümüze Aşı” konusu hakkında bilgiler verdi. Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Fevzi Altuntaş’a plaket takdim etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.