Üniversitemiz Vakfı Özel Okulları Müzesi Düzenlenen Törenle Açıldı
10 Mart 2022 | 17:02

Eğitimin her kademesinde Ülkemiz geleceğine önemli katkılar sağlayan Gazi Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı vakıf okullarındaki üst düzey öğretimi daha ileri noktalara taşımayı amaçlıyor.

Eğitim-öğretimin sadece sınıflarda anlatılan akademik bilgilerden ibaret olmadığının bilincinde olan Üniversitemiz, öğrencilerin sosyal ve kültürel alt yapısını da geliştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Bu anlamda 2021 yılında yapımına başlanan Vakıf Okulları Müzesi, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katıldığı törenle açıldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra ATO Başkanı Gürsel Baran, Burdur Eski Milletvekili ve Eski Kurucu Temsilcisi Dr. Yusuf Ekinci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, ATO Meclis Üyesi Tahir Tellioğlu, Gazi Vakfı Müdürü Muhittin Güney, Okul Aile Birliği (Lise) Başkanı Öğr. Gör. Teoman Gül, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Eğitimin amacı; bireylerde olumlu yönde davranış değişikliği meydana getirme yanında, onların topluma daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve kendi kültürleriyle barışık olmalarını sağlayacak uygun ortamlar hazırlamaktır. Burada asıl olan okulda sağlanan öğretim ortamları olmakla beraber okul dışındaki öğretim ortamları da eğitimin tamamlayıcısıdır. Bu anlamda müzeler; barındırdıkları tarihi, bilimsel ve kültürel birikimler bakımından, eğitim etkinliklerine destek sağlayan en önemli eğitim ortamları arasında yer almaktadır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin geçmişiyle gelecekleri arasında bir köprü kurmalarına katkı sağlamak amacıyla 2021’de yapımına başlanan okul müzemizin bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Müzeler, bir toplumun kültürel varlığını koruyarak geçmiş ile gelecek kuşak arasında bir bağ kurmaktadır. Öğrenciler müzelerde bulunan objeleri görerek bazılarına dokunabilmekte, öğrenirken eğlenmektedir. Müzeler, kültür ve bilim tarihine ait eserleri toplayıp koruma, sergileme işlevini yerine getirirken; yayınları, hazırladıkları eğitim programları, sanatsal ve kültürel etkinlikleri ile toplumun eğitimine de katkıda bulunmaktadırlar.”

Eğitim tarihi açısından önemli materyallere sahip olan müzenin zaman içerisinde daha da gelişeceğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “ Müzenin kurulmasında emeği olan ve milli, manevi, kültürel değerleri benimseyip koruyan bireyler yetiştirilmesine katkı sunmak amacıyla arşiv değeri taşıyan materyallerin bir araya getirilerek beğeniye sunulmasını sağlayan herkese ve açılışa katılarak bizi onurlandıran, aynı zamanda müzemize maddi olarak destek sağlayan ATO Başkanımız Sayın Gürsel Baran’a çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle okul müzemizin eğitim ve kültür varlığımıza katacağı değere hürmetle hayırlı olmasını temenni ederim.”

Rektörümüzden sonra konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Bu güzel günde gördüğüm tablo beni çok etkiledi. İyi ki müzenin açılışına katkımız oldu” diye konuştu. Öğrencilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Gürsel Baran, bugünün çocuklarının çok şanslı olduğunu söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çağımızda bilgiye erişmek çok kolay. Bizim zamanımızda ise kara tahta vardı. Bilgiye erişmek zordu fakat bizler de çok şanslıyız. Bu müzede geçmişe ait eğitim materyalleri var. Öğrenciler bunları görebilecek. ATO’nun görevlerinden biri de eğitime destek olmaktır. Bu vesile ile müzenin açılışında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve ATO Başkanı Gürsel Baran müzenin açılışını konuklarla birlikte gerçekleştirdiler. Program çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image