Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı
10 Şubat 2022 | 17:10

TEKNOFEST tarafından üniversiteler arasında düzenlenen “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri” çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü TEKNOFEST yarışmalar koordinatörü ve T3 Vakfı personeli Ahmet Doğan’ın yaptığı seminere; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Kuzucu Hıdır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, “Gazi Üniversitesi olarak TEKNOFEST yarışmalarını çok önemsiyoruz. Bu yıl Ağustos ayında Karadeniz bölgesinde Samsun merkezli olarak düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmasına üniversite olarak takımlarımızla birlikte biz de katılacağız” ifadelerine yer verdi.

TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi ve T3 Vakfı (Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı) Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Kuzucu Hıdır ise konuşmasında, TEKNOFEST’in tarihçesi, gerçekleştirilen projeler ve yarışmalar hakkında bilgi verdi. Güçlü ve dinamik bir ekibe sahip olduklarını vurgulayan Elvan Kuzucu Hıdır, “T3 Vakfı olarak 2016 yılında kurulduk. O günden beri de vakıf olarak ulusal ve uluslararası düzeyde ses getirecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Milli teknoloji hamlesiyle yola çıktık ve toplumsal seferberlikle yediden yetmişe kültürel dönüşüm ve paradigma dönüşümünde dip dalgası yaratmaya çalıştık” dedi.

Elvan Kuzucu Hıdır sunumunda, “İlk defa 2018 yılında İstanbul Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST, 550 bin ziyaretçiyle günlük katılımcı sayısı bakımından dünyanın en büyük 2. festivali, toplam katılımcı sayısı bakımından dünyanın en büyük 3. festivali olma başarısını yakaladı. İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2019, aziz milletimizin büyük teveccühleri neticesinde 1 milyon 720 bin ziyaretçi ile dünyanın en büyük teknoloji festivali oldu. 2020 yılında ilk defa İstanbul dışında, gazi şehir Gaziantep'te düzenlenen ancak COVID-19 pandemisi sebebiyle ziyaretçiye kapalı olarak gerçekleştirilen TEKNOFEST, sosyal medyada yılın en çok konuşulan etkinliği oldu. TEKNOFEST 2021 ise 2020 Olimpiyatları, Şampiyonlar Ligi, Formula 1, Euro 2020 gibi yarışmalar arasında yine sosyal medyada yılın en çok konuşulan etkinliği oldu” diye belirtti.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Elvan Kuzucu Hıdır, “Tamamı geleceğin odak teknoloji alanlarında gerçekleştirilen yarışmalara, ilkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençler, mezunlar ve profesyoneller katılabilmektedir. Ülkemizin mühendislik tabanlı insan kaynağına katkı sunmayı amaçlayan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında, ön elemeyi geçen takımlara teknik eğitim ve malzeme desteği, finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği ve dereceye giren takımlara ise para ödülü verilmektedir” dedi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı-1 Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı-1 Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı-1 Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı-1 Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “TEKNOFEST 2022 Bilgilendirme Semineri”ne Katıldı-1 -1
background image