Gazi Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü hizmet içi eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerimize yönelik 52 haftada 51 hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Eğitim Şube Müdürlüğü, “Stres ve Motivasyon”, “Üst Düzey Düşünme ve Problem Çözme”, “Etkili Öğretim ve Öğrenme Süreçleri”, “Su Bir Hayattır, Hayatımızı Sorgulayalım ve İsraf Etmeyelim”, “Pandemi, Hastalık, Afet ve Kriz Yönetimi” ile “Uyuşturucu Madde Kullanımı ile Mücadele” gibi çok farklı konularda gerek bireysel gerekse de toplumsal anlamda bilinçlendirici ve farkındalık sağlayıcı eğitim programları gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü 2022 yılının ilk hizmet içi eğitim programında ise “EKAP Elektronik Kamu Alımları Platformu” konusunu ele aldı. Programa; Üniversitemiz fakülte dekanları, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri, daire başkanları, fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterleri katıldı.
Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programının açılış konuşmasını Eğitim Şube Müdürü Aydın Kayaer yaptı. Kayaer, geçtiğimiz yıl düzenlenen eğitimlere Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerin yoğun katılım gösterdiğini ve eğitimlerle ilgili olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Hizmet içi eğitim programları vasıtasıyla bilinçlendirmeyi ve farkındalık sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aydın Kayaer, 2022 yılında da gündem oluşturacak daha özel ve güzel konuların ele alındığı programlar düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı. Kayaer, kendilerine sürekli olarak destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'a ve daire başkanlarına teşekkür etti.
Aydın Kayaer’in konuşmasının ardından Kamu İhale Uzmanı Kenan Dikmen’in verdiği “EKAP Elektronik Kamu Alımları Platformu” başlıklı eğitim programına geçildi. EKAP’la (Elektronik Kamu Alımları Platformu) ilgili bilgiler veren Kenan Dikmen, EKAP’ın 1 Eylül 2010 tarihinde devreye alınmış olan ihale sürecine ilişkin işlemlerin gerçekleşebileceği bir elektronik ortam olduğunu söyledi. Dikmen, bir yıl içinde yaklaşık 100 bin ihalenin gerçekleştiği ve 400 bine yakın sözleşmenin bildirildiği EKAP’ın hali hazırda 170 bin gerçek/tüzel kişinin, 37 bin idarenin ve 800 bin kullanıcının kayıtlı olduğu bir elektronik proje olduğunu ifade etti. Bu kapsamda yapılan ihalelerde fiziki olarak herhangi bir belge sunulmadan bütün işlemlerin elektronik olarak gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Kenan Dikmen, EKAP’ın amaçlanan hedeflerini, “Kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılması, hizmet süreçlerinin bilgi ve iletişim teknolojileri destekli olarak yürütülmesi, kamu hizmetlerinin hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit ve güvenli ortamda sunumu" olarak sıraladı.
Yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitim programı soru-cevap kısmının ardından sona erdi. Programın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kenan Dikmen'e hediye takdim etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.