Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Etik Araştırmacı=Güvenilir Araştırma” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur İnam’ın gerçekleştirdiği konferansa konuşmacı olarak Üniversitemiz Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erden Banoğlu; akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Aysel Berkkan’ın ardından Prof. Dr. Erden Banoğlu’nun konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Banoğlu konuşmasına, “Bilim insanı yalnızca bilim dünyasının değil toplumun da saygı ve güvenini kazanmak durumundadır” sözleriyle başladı. “Bilimsel altyapının kurulmadığı; soran, sorgulayan, araştıran bir eğitim anlayışının olmadığı süreçlerde bilim etiğinden söz edilemez” şeklinde konuşan Prof. Dr. Erden Banoğlu, ünlü Simyacı er-Râzi’nin “Bir dirhem ilim, bin okka edebe muhtaçtır” sözünü alıntılayarak etik ilkelerin değerine dikkat çekti.
Prof. Dr. Erden Banoğlu, ülkemizde araştırma süreçlerinde etik sorunlara değinerek telif hakları üzerine hukuki temellerin atılması süreci hakkında bilgiler verdi. Konferansın devamında etik ihlaller sonucu yapılan savunmalar ve ihlal yapan araştırmacılara uygulanan yaptırımlar üzerinde duran Prof. Dr. Banoğlu, “etik araştırmacı = güvenilir araştırma” mesajını yineledi.
Konferans, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.
Eczacılık Fakültesinde Yeni Akademik Yıl, Beyaz Önlük Giyme Heyecanıyla Başladı
Gazi Üniversitesi, IECON 2026'da Güçlü Temsili ve Uluslararası İş Birlikleriyle Öne Çıktı
AtölyeDüşleDüşün “100 Küp 100 Hatırlama” Sergisi Düzenlendi
“Yapay Zekânın Doğru ve Etkin Kullanımı” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi
İdari Personel Voleybol Takımımız, Maliye Bakanlığını 2-0 Yendi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.