Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sağlık Bilimlerinde AR- GE ve Girişimcilik” konulu konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Gazi Teknopark Girişimcilik ve İş Geliştirme Birim Yöneticisi Furkan Özcan’ın konuşmacı olduğu programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur İnam yaptı. Programa Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep yaptı. Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu Celep, Furkan Özcan’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Furkan Özcan sunumunda ‘Gazi Teknopark’ın sağladığı idari ve nitelikli imkanlar, araştırmacılar için girişimci destekleri, teknoparklarda şirket kurma süreçleri ve avantajları ve TÜBİTAK BİGG programı yeni mevzuatı ve program tanıtımı’ konuları hakkında bilgi verdi.
Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde bulunan Gazi Teknopark hakkında bilgiler veren Furkan Özcan, “Öğretim elemanlarının Gazi Teknopark’ı tercih etmelerinin sebepleri arasında girişimcilik destekleri, vergisel ve kira indirimi gibi avantajlar bulunmaktadır” diye konuştu.
Örnek projeler hakkında kısaca konuşan Furkan Özcan, KOSGEB girişimci destekleri Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon programlarının neler olduğundan ve başvuru sürecinden bahsetti.
Furkan Özcan, TÜBİTAK BİGG Anahtar Programı’na kimlerin başvurabileceğini, başvurunun nasıl yapılabileceğini ve TÜBİTAK desteklerini anlattı. Süreçte izlenilen yol haritasını anlatan Furkan Özcan, “Pazar doğrulama; pazar tanımı, büyüklüğü, özellikleri, büyüme hızı ve rakip analizi ile pazarda kendimizi konumlandırmalıyız” dedi.
Konferans, soru- cevap kısmının ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.