Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’da Ticari İş Birliği ve Uluslararasılaşma Konulu Etkinlik Düzenlendi
16 Kasım 2021 | 16:51

Ticaret Bakanlığı, Gazi Teknopark ve Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’da Ticari İş Birliği ve Uluslararasılaşma” konulu etkinlik düzenlendi. 16-17 Kasım tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Danışmanı ve Gazi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Ticaret Bakanlığı Bilişim, Yazılım, Dijital ve İletişim Hizmetleri Daire Başkanı Hürol Karlı ve Gazi Teknopark Genel Müdürü Dr. S. Tuğrul İmer yaptı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasında Gazi Teknopark tarafından yürütülen uluslararasılaşma projelerinin temel amacının, Teknopark firmalarının global pazarlardaki rekabet güçlerini geliştirmek ve bu vesileyle uluslararasılaşma kapasitelerini arttırmak olduğunu söyledi. Bu hedefe yönelik olarak Gazi Teknopark bünyesinde yürütülen küme, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin 2015 yılından beri kesintisiz olarak devam ettirildiğini belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, bu kapsamda bugüne kadar ABD, Kanada, Tayvan ve İsveç’e heyet ziyaretleri organize edildiğini ifade etti.

İhracat yapan firma sayısı ve ihracat cirosunda artış görüldüğünü dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “ABD ve Meksika pazarlarına girmek isteyen firmalarımıza yönelik bir etkinlik düzenlemenin gerekli ve faydalı olacağını değerlendirdik. Bu bağlamda, etkinliğin tam planlanan amacına ulaşması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Etkinliğimizin başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ederim” dedi.

Rektör Danışmanı ve Gazi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ise konuşmasında Gazi Teknopark ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Teknopark’ın 132 firmaya ev sahipliği yaptığını ve Teknopark bünyesinde 228 Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Teknopark’ın uluslararasılaşma çalışmalarından bahsederek, bu çalışmaların amacını firmaların uluslararası rekabet gücünü artırmak olarak niteledi. Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Teknopark’ın uluslararasılaşması yönünde yaptıkları çalışmaların aynı zamanda firmaların birbirlerini daha iyi tanımalarına ve ortak projeler gerçekleştirmelerine vesile olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığı Bilişim, Yazılım, Dijital ve İletişim Hizmetleri Daire Başkanı Hürol Karlı, Gazi Teknopark’ın birlikte çalıştıkları kuruluşlardan birisi olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Bundan dolayı Gazi Teknopark’ı tebrik eden Hürol Karlı, ihracat yapan firma sayısını artırmak istediklerini ifade etti. Hürol Karlı, bilişim sektörü ile yazılım sektörüne çok önem verdiklerini ve bu noktada firmalara her türlü desteği vereceklerini vurguladı. Karlı, konuşmasını bu programın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Üniversitemiz yönetimine teşekkür ederek tamamladı.

Gazi Teknopark Genel Müdürü Dr. S. Tuğrul İmer, Gazi Teknopark olarak 2015 yılından bu yana olumlu bir süreç geçirdiklerini anlattı. Yurt dışına giden şirketlerin aynı zamanda verimliliğinin de arttığını dile getiren S. Tuğrul İmer, yurt dışı heyetleriyle birlikte firmaların da birbirlerini daha iyi tanımaya başladıklarını söyledi. Yurt dışında ise yerel danışmanlar eşliğinde çalıştıklarını ifade eden S. Tuğrul İmer, uluslararasılaşmaya önem verdiklerini vurguladı.

Washington P3 Innovation Strategies CEO’su Keith Segerson ile Gazi Teknopark Uluslararasılaşma Koordinatörü Hazal Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Washington DC Ticaret Başmüşaviri Mustafa Koca, T.C. Houston Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Yavuzhan Erdem, T.C. New York Başkonsolosluğu’ndan Ahmet Selçuk Nalbat “ABD’deki ICT Ekosistemine Genel Bakış” konusunda sunumda bulundular.

Fauquier County Ekonomik Kalkınma Danışmanı Miles Friedman, Finansal Eksen-GGI, Türkiye, Stratejik Yönetim Danışmanlığı ve Dış Ticaret Hizmetleri Direktörü Ömür Kızılarslan ise konuşmalarında “ABD’de Nasıl İş Yapılır” konusuna değindi.

Amazon Headoffice Yazılım Geliştirme Yöneticisi Miray Kurtay, Roofstacks Inc. Finans Müdürü Orhan Yücel, ABD’ye ihracat yapan Gazi Teknopark şirketi Lita Analytical’dan Tacettin Öztürk ve ABD’de faaliyet gösteren Gazi Teknopark şirketi Nanodems CEO’su Abdülkadir Vardar ise “Türk Girişimcilerinin Başarı Hikayeleri” konusu kapsamında bilgiler verdiler.

Perez Gongora Asociados Hukuk Direktörü Ricardo Mendoza ve Business Development Partners’in yönetici ortağı Tom Johnston “Meksika’da Nasıl İş Yapılır” konusuna değindiler.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

-1 -1 -1 -1
background image