İstiklal Marşı'nın 100. yılı münasebetiyle düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansları”nın sekizincisi çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Dr. Esra Kanmaz’ın yaptığı programa konuşmacı olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tüzer, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız sözlerine, “Üniversitemizdeki gençlerimize İstiklal Marşı muhtevası nedir, Mehmet Akif’in mücadelesini, bugün ve geçmişimizin hali nasıldı bilincini vermeye çalışıyoruz” diyerek başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konferansı düzenleyen ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek sözlerini, Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözleriyle sonlandırdı.
Rektörümüzün konuşmasının ardından Prof. Dr. İbrahim Tüzer’in konuşmasına geçildi. Prof. Dr. İbrahim Tüzer sözlerine, konferansı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek başladı. Tüzer, “Mehmet Akif’i konuşmak, onun açtığı anlam dünyası üzerine bir şeyler söylemek, Safahat ve İstiklal Marşı üzerine de bilinç geliştirmek demektir. Akif, bilinci geliştirmeyi sadece eserleriyle değil, ona biraz daha yakından bakma gayreti koyan muhataplar için, hayatıyla ve fikirleriyle de gerçekleştirmeye çalışır” dedi.
Akif’i hayatını, sanatını ve fikirlerini bir potada eritmiş olan müstesna bir değer olarak tanımlayan Prof. Dr. Tüzer, âlim, şair, gazeteci, yönetici, mütefekkir, sanatkâr, bürokrat yönlerine sıkça değinerek değerli bilgilerini paylaştı.
Konferans, soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimiz Badminton Branşında Avrupa Şampiyonu Oldu
Gazi Üniversitesi URAP 2025–2026 Dünya Sıralamasında 824., Türkiye’de ise 4. Sırada
Yabancı Dil Yeterlik Sınavı İlk Kez Yurt Dışında Uygulandı
Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, ISO/IEC 27001:2022 Sertifikasını Almaya Hak Kazandı
Sudan Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti
Üniversitemiz ile Ankara Medipol Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.