Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, düzenlediği törenle 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarını uğurladı.
Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Ahmet Pekel, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Fatih Yenel, olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu ile dereceye giren mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ankara seğmenlerinin gösterisiyle başladı. Fakülte öğrencisi Talha Ubeyde Şirin’in saz dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Törenin ilk açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Latif Aydos yaptı. Prof. Dr. Latif Aydos, mezun olan öğrencilerin yeni bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Bilgi ve tecrübelerinizi gelecek nesillere aktarma zamanınız gelmiştir. Çok emek verdiniz, çok çalıştınız ve bunu çok hak ettiniz. Bu mezuniyet sizler için başlangıçtır. Unutmayın hayallerinizi gerçekleştirecek olan da sizlersiniz. Düşünceler gayeyi doğurur, gayeler eylemlere dönüşür. Eylemler alışkanlıkları oluşturur. Alışkanlıklar karakter belirleyerek geleceğimizi tayin eder. Bilgelik bundan sonra ne yapılacağını bilmekten geçer” ifadelerini kullandı.
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Zorba ise iyi öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi. Erdal Zorba, mezunların iyi birer eğitimci ve spor insanı olacaklarından şüphe duymadığını söyledi. Hayatta en önemli şeyin insana değer vermek olduğunu belirten Prof. Dr. Erdal Zorba, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Spor Bilimleri Fakültesiyle ilgili çok projesi olduğunu söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında Üniversitemizin kampüsüne ilk kez 1984 yılında adım attığını anımsatarak, “O andan itibaren Gazili olmanın gururunu hissettim ve 1988 yılında sizlerin bugün hissettiğiniz heyecanı duyarak mezun oldum. Ömrüm boyunca da Gazili olmanın gururunu hep yaşadım” dedi.
Spor Bilimleri Fakültesinin akademik başarıyı her zaman ön planda tuttuğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz siz değerli öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen dünyada ve ülkemizde alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam etmekte ve sizleri meslek hayatına taşımaktadır” diye konuştu.
Mezun öğrencilere seslenen Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben inanıyorum ki sizler, ülkemizin her karış toprağında bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevinizi Spor Bilimleri Fakültesinden aldığınız milli sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”
Olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu da yaptığı konuşmada, törene katılmış olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesinin hayatının iyi ya da kötü günlerinde her zaman yanında olduğunu anlatan Halil Mutlu, “Burada olmak beni onurlandırıyor” dedi.
Halil Mutlu’nun konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Halil Mutlu’ya onur ödülü verdi. Törende emekli öğretim üyeleri ve idari personel de unutulmadı. Prof. Dr. Musa Yıldız, emekli öğretim üyeleri ile idari personele plaket verdi. Fakülteyi dereceyle tamamlayan öğrenciler ise belgelerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’dan aldı.
Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gidecek olan öğrencilerin de plaketlerini almasının ardından mezunların keplerini atmasıyla tören sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.