Üniversitemizde PEARL “Duygusal, Empatik ve Proksimal Öğrenme Eğitim Ortamı” Projesi Toplantısı Yapıldı
11 Haziran 2021 | 15:27

Üniversitemizde PEARL “Duygusal, Empatik  ve Proksimal Öğrenme Eğitim Ortamı” başlıklı projeye yönelik bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Proje Koordinatörü Stefano Cobello,  Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Esra Ömeroğlu ve Proje Araştırmacısı Elena Milli’nin yanı sıra üniversitemiz öğretim üyeleriyle, projenin yurtdışı ortaklarından gelen katılımcılar yer aldı.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan proje toplantısı, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Esra Ömeroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Üniversitemizin Rektörlük binasında böyle bir toplantı yapmanın kendileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Esra Ömeroğlu, proje hakkında bilgiler verdi. PEARL’ü nezaketin simgesi olarak niteleyen Prof. Dr. Esra Ömeroğlu, projenin bir inci kadar değerli olduğunu belirtti. Her çocuğun da bir inci olduğunu ifade eden Ömeroğlu, “Çocuğa iyi bakmak, korumak lazım. Bu, bütün çocuklar için geçerli. Onları dünyanın geleceği olarak görmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Esra Ömeroğlu’nun konuşmasının ardından Proje Yürütücüsü Dr. Stefano Cobello’nun konuşmasına geçildi. Projenin bir iş birliğinden öte dostluğu simgelediğini vurgulayan Cobello, Gazi Üniversitesinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Gazi Üniversitesini, prestijli bir üniversite olarak niteleyen Dr. Stefano Cobello, proje ortakları olmadan bu projeyi gerçekleştirmenin mümkün olmadığına değindi.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ise konuşmasında proje kapsamında yapılan çalışmalardan bahsetti. Projenin Türkiye ortağının Gazi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mahmut Selvi, Eylül 2018’de başlayan projenin, Ağustos 2021’de sona ereceğini anlattı. Mahmut Selvi, projenin 0-6 yaş arası erken çocukluk çağını hedefleyen, uluslararası düzeyde yenilikçi ve tekrarlanabilir bir eğitim modeli geliştirmeyi ve test etmeyi amaçlayan bir proje olduğunu söyledi.

Toplantının son açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesinin 95’inci yılını kutladıklarını ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, yönetim olarak proje yapmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Üniversitemizin böyle bir projeye ortak olmasından mutluluk duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi olarak daha güzel projeler yapmaya hazırız” diye konuştu. Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını proje yürütücülerine teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Mahmut Selvi tarafından toplantıya katılanlara, üniversitemiz tarafından kendi adlarına dikilen üçer adet fidan sertifikası hediye edildi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Polo Europeo della Conoscenza’dan (İtalya) Dr. Stefano Cobello, “Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Duyguların Değerleri - Pearl Erasmus+ Projesi”, Szeged Üniversitesinden (Macaristan) Stephen Amukune  “Okul Öncesi Çocuklarda Yürütücü İşlevlerin ve Uzmanlık Motivasyonunun Değerlendirilmesinde Oyunların Kullanılması”, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Dilek Acer Çakar “Erken Çocukluk Döneminde Sanat Eğitimi” konulu sunumda bulundular. Hatice Sağlamer Anaokulu öğretmeni Meral Gül, Yeşilevler Anaokulu öğretmeni Arzu Kuyanç, Özel Eryaman Hepçocuk Anaokulu öğretmeni Münevver Yalçın ve Tevfik Fikret Anaokulu öğretmeni Melis Kızılkaya ise Pearl modeli uygulama deneyimleri hakkında bilgi verdiler.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise Hacettepe Üniversitesinden Dr. Selda Aras “Okul Öncesi Eğitim Ortamlarında Etkileşimi Geliştirmeye Yönelik Bir Eylem Araştırması” konulu sunumda bulundu.

Toplantının son panelinde ise Szeged Üniversitesinden (Macaristan) Marcela Calchei “Okul Uzmanlık Motivasyonu Hedefleri ve Okula Özgü Uzmanlık Motivasyonu”, Ankara Üniversitesinden Dr. Gökçe Karaman Benli ise “Çocuk Kitaplarıyla Sosyal-Duygusal Gelişimi Desteklemenin Önemi ve Yolları” konulu sunum yaptı.

Toplantı kapanış konuşmalarının ardından sona erdi.

Erasmus+ Okul Eğitiminde Stratejik Ortaklık kapsamında yapılan projenin koordinatörlüğünü İtalya’da Polo Europeo della Conoscenza yürütüyor. Projenin ortakları arasında, Consejeria De Educacion De La Junta De Castilla Y Leon (İspanya), Panevezıo Rajono Svıetımo Centras (Litvanya), Gazi Üniversitesi (Türkiye) ve Clementoni (İtalya) bulunuyor. Projenin Türkiye ortağı olarak Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalındaki öğretim elemanları projeyi yürütüyor.

background image