Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının 9’uncusunda “Nanobilim ve Nanoteknoloji: Gelişmeler, Uygulamalar” konusu ele alındı. Konferansa konuşmacı olarak ODTÜ Fizik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Erkoç katıldı.
Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Gazi Eğitim Fakültesinin 1926 yılında kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Fakültenin çok donanımlı ve çok iyi bir akademik kadroya sahip olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye’de günümüzde her 3 öğretmenden birinin Gazi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçen Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi ile programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Şakir Erkoç’a teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Şakir Erkoç’un sunumuna geçildi. Prof. Dr. Şakir Erkoç, nanobilim ve nanoteknoloji alanıyla ilgili bilgiler verdi. Şakir Erkoç, nanoteknolojiyle ilgili gelişmeleri tarihsel boyutuyla anlattı.
Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.
Gazi Üniversitesi Leiden 2025 Geleneksel Sıralamasında Türkiye’nin İlk 5 Üniversitesi Arasında
TRT Avaz Kazakistan Temsilciliği, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal İle Röportaj Yaptı
Tıp Fakültesinin 2025-2026 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti
“102. Yılında Cumhuriyet ve Düşündürdükleri” Adlı Program Düzenlendi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.