Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Konferansları’nda bu hafta “TUSAŞ’ta Teknik Kariyer” konusu ele alındı. Çevrim içi düzenlenen konferansın yöneticiliğini Öğr. Gör. Şerife Şermin Aydın yaparken, konferansa konuşmacı olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) İnsan Kaynakları İşe Alım Uzmanı Esen Batu katıldı.
Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak, Gazi Üniversitesinin 95’inci yılı nedeniyle yüksekokul bünyesinde faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, bugün TUSAŞ’ta staj yapmak ya da çalışmak isteyen öğrencileri yakından ilgilendiren bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
Esen Batu konuşmasına TUSAŞ’ın faaliyetlerinden bahsederek başladı. Kurumun Türk savunma sanayisi için önemli bir merkez olduğunu belirten Batu, yakın gelecekte uçak teknolojilerinde yerli motor kullanımına geçmeyi hedeflediklerini söyledi.
Esen Batu konuşmasının devamında işe alım şartları, çalışanlara sunulan sosyal imkânlar ile kurum içinde hangi pozisyonlara alımların yapıldığı hakkında bilgiler verdi. Batu, Üniversitemiz TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulunda iki yıllık eğitim veren Uçak Teknolojisi Programından mezun öğrencilerin tamamına yakınının TUSAŞ bünyesinde istihdam edildiğini sözlerine ekledi. Batu’nun sunumun ardından konferans soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Gazililer Dünya Kupası Heyecanını Birlikte Yaşadı
Tıp Fakültesi 2026 Yılı Akademik Biniş Töreni Gerçekleşti
“Harcama İşlemleri Genelgesi” Konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi
Hemşirelik Fakültesi Öğrencileri Formalarını Törenle Giydi
Gazi Üniversitesi’nde Milli Heyecan: Türkiye–Romanya Maçı Dev Ekranda Büyük Coşkuyla İzlenildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.