Gazi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Öğrenme Gelişim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlediği “Kardeş Mızrapların Sesi” konseri çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Konsere, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, ÖGEM Müdürü Prof. Dr. E. Rüya Özmen, Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Ragıp Akyürek, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin birçok konuda olduğu gibi engelli bireylere sağlanan eğitim ve hizmetler konusunda da Türkiye’nin öncü kurumlarından biri olduğunu belirterek, “1953-1954 eğitim-öğretim yılında, o günkü adıyla Gazi Eğitim Enstitüsü olan kurumumuzda, Doç. Dr. Mitat Enç’in katkılarıyla ülkemizdeki ilk özel eğitim bölümü açılmıştır. Bölümümüz, o günden bu yana, engeli olan bireylerin anayasal hakkı olan eğitim haklarının garanti altına alma bilincine sahip öğretmenlerin yetiştirilmesine öncülük etmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Gazi Üniversitesinin, Birleşmiş Milletler bünyesinde ilan edilen Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde de sorumluluklarını yerine getirdiğini anlatan Prof. Dr. Yıldız, “Gazi Üniversitesi yönetimi olarak, Gazi Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve ÖGEM ile otizmli bireyler ve ailelerine hizmet vermekten dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi olarak, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle bu konuya dikkat çekmek adına bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, özel eğitim konusunda Gazi Üniversitesinin öncü kurumlardan biri olduğunu anlattı ve konserde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Açılış konuşmalarının ardından ud sanatçısı Alişan Budak ile kanun sanatçısı Burak Berk Boyar’ın verdiği müzik dinletisine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, konserin ardından sanatçılara teşekkür ederek, Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kendileri adına dikilen üçer adet fidanın sertifikasını verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Spor Bilimleri Fakültesinin Düzenlediği Mezunlar Gününe Katıldı
Türkiye Üniversiteler Arası Personel Futbol Turnuvası’nda Şampiyon Gazi Üniversitesi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Mezunlarını Törenle Uğurladı
Gazi Üniversitesi, Dünyanın En Büyük Yükseköğretim Zirvesi NAFSA 2026’da Yerini Aldı
Gazi Üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Arası Personel Futbol Turnuvası’nda Çeyrek Finalde
Hizmet İçi Eğitim: “2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu”
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.