Üniversitemizde Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı Açılış Dersi İle Başladı
18 Mart 2021 | 15:57

Üniversitemiz Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) iş birliğinde çevrim içi olarak düzenlenen “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı” 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mart Ayı Başvuruları düzenlenen açılış dersi etkinliği ile başladı. Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yaptığı programda, konuşmacı olarak Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Cumhurbaşkanımızın 2021 yılını İstiklal Marşı, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran yılı ilan ettiğini anımsatarak,  bu yılın aynı zamanda 'Dünya Dili Türkçe' adıyla bir seferberlik yılı olduğunu da belirtti.  Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesi TÖMER’in 1994’ten beri yabancı dil olarak Türkçe öğretimine öncülük ettiğinin altını çizerek,  katılımcıların teorik ve uygulamalı derslerde bu ayrıcalığı yaşayacaklarını söyledi.

“Gazi Üniversitesi TÖMER birçok konuda olduğu gibi programların akreditasyonu sürecine de öncülük ederek yakın gelecekte bir akreditasyon merkezi hâline gelmeli” diyen Rektörümüz Yıldız,  Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur’a kıymetli çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Rektörümüzün açılış konuşmalarının ardından sertifika programının ilk dersi, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş tarafından yapıldı. Konuşmasında insan için dilin önemine değinen Prof. Dr. Ateş, yabancı dil öğretimi ile kültür arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Dünyanın birçok bölgesinde bulunan Yunus Emre Enstitülerinin faaliyetlerini anlatan Prof. Dr. Ateş, enstitülerin Türkçe öğretiminin yanı sıra, kültürümüzün tanıtımına ve yayılmasına yönelik birçok etkinlik düzenlendiğini ifade etti. Konuşmalarının sonunda başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Ateş, katılımcılara da başarılar diledi.

Açılış konuşması ve ilk dersin ardından GUZEM yetkilileri tarafından katılımcılara programın ayrıntıları verilerek derslerin yapılacağı çevrim içi sistem hakkında bilgilendirme yapıldı. 15 Mart Pazartesi günü başlayan Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı, 31 Mart Çarşamba günü tamamlanacak.

 

background image