Üniversitemizde Erasmus+ Öğrenci ve Personel Hareketlilik Başvuruları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
18 Mart 2021 | 15:55

Erasmus+ Öğrenci ve Personel Hareketlilik Başvuruları Tanıtım Toplantısı çevrim içi olarak düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, konuşmasında 21’inci yüzyılda bilgi toplumu olmanın önemine değindi. Prof. Dr. Musa Yıldız, bilgiyi, teknoloji ve sanayiye aktaran ülkelerin dünyada güç dengesi kurabileceğini ve bu denge içinde söz sahibi olabileceğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin 2003 yılından bu yana Erasmus+ programına dâhil olduğunu belirtti. Bu tarihten itibaren binlerce öğrencinin ve personelin yurt dışına gönderildiğini, binlerce yabancı öğrencinin de Gazi Üniversitesine geldiğini anlatan Prof. Dr. Yıldız, “Hali hazırda Üniversitemizin Avrupa’da 275, dünyanın diğer bölgelerinden de 70 üniversite ile Erasmus+ anlaşması bulunuyor. Siz öğrencilerimizin bu ülkelerde ve üniversitelerde yeni bilgiler öğrenip tecrübe edinmenizi çok önemsiyoruz. Bu sebeple önümüzdeki güz döneminde başlayacak hareketlilik programlarına başvurmanızı bekliyoruz” dedi.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Değişim Programları Birimi Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, Öğr. Gör. Dr. Ekin Akgezer, Öğr. Gör. Hande Ata, Öğr. Gör. Erdoğan Çatak, VHKİ Aslı Eken ve Bilgi İşlemci Erkan Demir, Erasmus+ programı hakkında öğrenci ve personelimize bilgi verdi. Tanıtım toplantısı soru-cevap kısmıyla sona erdi. 

background image