Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Bayburt Üniversitesini Ziyaret Etti
11 Mart 2021 | 16:00

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindeki heyet, "YÖK Anadolu Projesi" kapsamında Üniversitemizin eşleştirildiği Bayburt Üniversitesini ziyaret etti. Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesinde gerçekleşen ziyarette, YÖK Anadolu Projesi kapsamında yapılabilecekler ve ikili iş birlikleri ele alındı.

Bayburt Üniversitesi Bâberti Külliyesi Toplantı Salonunda, Bayburt Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından proje ilgili protokol imza törenine geçildi. İmza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Prof. Dr. Hanefi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Uçurum, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem katıldı.

İmza töreninin ardından Bayburt Üniversitesi Bâberti Külliyesi gezildi. Gezi kapsamında Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bayburt Üniversitesi Kütüphanesi, Bayburt Üniversitesi Kültür Merkezi, Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (BUMER) ve Bayburt Üniversitesi Bilgi Evi ziyaret edildi.

Ziyaret ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız şunları söyledi: “İki üniversite birbirinden istifade edecek. Gazi Üniversitesi olarak bizim Bayburt Üniversitesiyle eşleştirildiğimiz bölümler 'inşaat mühendisliği', ‘beslenme ve diyetetik’, ‘matematik eğitimi’, ‘okul öncesi eğitim’ ve ‘İngiliz dili eğitimi.’ Bayburt Üniversitesi öğrencilerine bizim hocalarımızın derslerini açacağız ve böylece lisans, yüksek lisans ve doktora kapsamındaki dersleri takip edebilecekler. İnşallah güzel Bayburt’umuzun eğitimine el birliğiyle Gazi Üniversitesinin 95 yıllık bilgi birikimini gönül rahatlığıyla aktaracağız."

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesiyle ortaklaşa eğitim öğretim, AR-GE ve proje çalışmaları yapacaklarını belirtti.

 

 

 

 

background image