Gazi Eğitim Fakültesi Salı Konferanslarının 7’ncisini Düzenledi
9 Mart 2021 | 17:30

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının 7’ncisine Türk Dil Kurumu Başkanı (TDK) Prof. Dr. Gürer Gülsevin konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, konferansa konuşmacı olarak katıldığı için TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e teşekkür etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Prof. Dr. Musa Yıldız, Salı Konferanslarının devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Gürer Gülsevin, konuşmasında Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Bu alanda başarılı olmanın ilk şartının bölümü sevmek ve azimli çalışmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gülsevin, Türkoloji bölümü mezunlarının istihdam alanlarından bahsetti. Yunus Emre Enstitüsünün dünyada birçok ülkede Türkçe eğitimi verdiğini anlatan Prof. Dr. Gülsevin, bu kurumun yüzlerce okutmanı istihdam ederek Türkçenin geniş coğrafyalarda yayılmasına katkıda bulunduğunu söyledi. .

TDK’nın Türkoloji bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden öğrencilere burs verdiğini anlatan Prof. Dr. Gürer Gülsevin, “TDK, 2021 yılı itibarıyla 75 yüksek lisans, 75 de doktora öğrencisine burs veriyor. Aynı şekilde lisans öğrencilerinin de burs sayısı artırıldı. Doktora öğrencilerine ayda 3 bin TL, yüksek lisansa 2 bin 500 TL, lisans içinse 2 bin TL burs veriliyor” dedi.

Prof. Dr. Gülsevin,  TDK’nın Gürcüce, Arnavutça, Kürtçe, Ermenice gibi farklı dillerde eğitim alanlara da burs kontenjanı ayırdığını söyledi. Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in konuşmasının ardından konferans soru-cevap kısmıyla tamamlandı.

background image