Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve Pharmainnovatif Öğrenci Topluluğunun düzenlediği HIT 2021 Kongresi 5-6-7 Mart tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Kongreye ilgi büyük oldu. 58 üniversiteden ve farklı bölümlerden bin 600 öğrenci Kongreye katılım için kayıt yaptırdı. Üç gün süren Kongrede 40’tan fazla alanında uzman bilim insanları sunum yaptılar.
Kongrede saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız adına konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, “Kurulduğu günden itibaren nitelikli çalışmaları ile adından söz ettiren Gazi Üniversitemizin 95. yılını kutladığımız bu dönemde sizlerle bilimsel ve sosyal etkinlikler kapsamında bir arada olmaktan memnunum” diyerek sözlerine başladı.
Prof. Dr. Polat, bilim insanı ve araştırmacı eczacı yetiştirme misyonunun eczacılık fakültelerinin görevleri arasında giderek üst sıralara yükseldiğini belirterek, “Geleceğin eczacılık mezunları, serbest eczacılığın ötesinde eczacılık sanayisi, yönetim, eğiticilik ve araştırıcılık açısından da en iyi şekilde yetişmek zorundadır. Öğrenci kongreleri, eczacılık öğrencilerinin bilim insanı yönlerini desteklemek ve eğitici-araştırmacı eczacılık kültürü ve tutumu kazandırmak konusunda katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu çerçevede düzenlenen bu kongreye Gazi Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmanın haklı gurur ve sevincini taşıyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Polat kongrenin başarılı olacağına inandığını söyledikten sonra, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek sözlerini noktaladı.
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a da teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Kongrenin düzenlenmesinde öğrencilerin büyük emeği olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğan Orhan, 58 üniversiteden Kongreye katılım olduğunu belirterek, bunun Gazi Üniversitesi adına gurur verici bir durum olduğunu belirtti. Dekan Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Kongreye; Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri ve Mühendislik Fakültelerinden öğrenciler ve uzmanların yoğun ilgi gösterdiğine vurgu yaptı.
Kongrenin danışmanlığını yapan Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Çakmak ise Pharmainnovatif Öğrenci Topluluğunun çok kısa bir sürede Kongreyi başarılı bir şekilde organize ettiğine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Pharmainnovatif Öğrenci Topluluğunun Başkanı Rahmancan Yurduseven de desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Dekan Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’a ve kongrede emeği geçen öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti.
Üç gün süren Kongrede konuşmacılar ve sunum başlıkları şu şekilde: Uzm. Psk. Erdem Ocak “Müzik Terapisi”; Prof. Dr. Melih Bulut “Sağlığa Bütünsel Bakış ve Dijitalleşme”; Doç. Dr. Tuğba Türk “Ağız Sağlığı ve Bağışıklık”; Dr. Sevgi Salman Ünver “Biyogirişimcilik”; Prof. Dr. Mutlu Aydemir “Kozmetik Markası Nasıl Kurulur? Koji Kozmetik Kurulum Aşamaları”; Mohammed Razzaghi “İlaç Endüstrisinde Bijoteknoloji”; Mert Güler “Dijital Dünyada Rahatlama Yöntemleri”; Erg. Cemre Sağlam “Ergoterapi ve Telerehabilitasyon”; Dyt. Tolga Doğan “Sosyal Medyanın Beslenmeye Etkisi”; Erg. Enes Tuğral “Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Otizm”; Dyt. Beyza Kuşca “Merceği Yanlış Yere Doğrultmak: Kilo Yönetim Programlarında Yapılan Hatalar”; Ecz. Naz Çakır “Medikal ve Çalışılabilecek Alanları”; Prof. Dr. Tayfun Uzbay “Cehalet Bilimi”; Ecz. Özge Uçar “Transhümanizm”; Uzm. Dyt. Banu Salman “İf Diyet”; Prof. Dr. Metin Orhan “TÜBİTAK ve Sağlık Alanındaki İnovatif Süreçler”; Prof. Dr. Yasemin Yazan “Kozmetoloji Teknolojisi ve Dermokozmetik”; Dr. Öğr. Üyesi Gamze Şenbursa "Kadim Tıp-Yüz Refleksolojisi"; Ecz. Erdal Kart "İklim Değişikliğinin Sağlık Üzerine Etkisi"; Dyt. Selin Hanlıoğlu "Beslenmede Hasta Takibi ve Uygulamaları"; Uzm. Fzt. Büşra Canarslan "Online Egzersiz"; Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Covid-19 Süreci Soru-Cevap"; Uzm. Ecz. Somer Helvacı "Spor Eczacılığı"; Dr. Yusuf Yeşil "Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları"; Uzm. Fzt. Umut Aybarç "Duyu Bütünleme"; Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel "Covid-19’un Sağlık Bilimleri Üzerine Etkisi"; Arda Ayten "Kitap Okumanın Farklı Yolları ve Bilindik Kitap Okuma Üzerine Eleştiriler"; Mustafa Acungil "Öğrenme Tuzağı"; Prof. Dr. Korkut Ulucan "Spor Genetiğinde Güncel Gelişme ve Uygulamalar"; Prof. Dr. Tarkan Karakan "Bağırsak Floramızın Ruh-Beden- Bağışıklık İlişkisi"; Prof. Dr. Şebnem Karakan "Hipertansiyon 2021"; Erg. Öğretim Görevlisi Sümeyye Belhan Çelik "Ergonomi ve Ergoterapi"; Ebru Akdağ "Gıda Katkı Maddeleri ve Sağlığımız Üzerine Etkileri"; Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu "Biyoteknolojik Aşılar"; Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim "Nano-Dünya ve Eczacılıktaki Etkileri"; Ezgi Gürkaş "Zaman Yönetimi"; Ecz. Tutku Çetin "Klinik Araştırmalar ve Süreçleri"; Halil Bekar "Video ve İncelikleri"; Fzt. Görkem Dizdar "Yoga"; Dyt. Nihal Tuncer "Popüler Diyetleri"; Dr. Anooshirvan Miandji "Bilim Felsefesi Ne İşe Yarar?"; Prof. Dr. Cihan Taştan "Crispr Gen Mühendisliği Ve Genetik Tedavi Uygulamaları"; Prof. Dr. Selçuk Basa "Diş Hekimliğinde Antibiyotik Kullanımı"; Prof. Dr. Mesut Sancar "Klinik Eczacılık"; Dyt. Hatice Nur Ege "Diyet ve Menstrual Siklus"; Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gürsu "Sağlıkta İnovasyon ve Teknoloji"; Dyt. Asım Batuhan Fidan "Kronik Hastalıklar ve Beslenme İlişkisi".
2024 İdari Personel Memnuniyet Anketi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
“Öğrenci Toplulukları Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” Yapıldı
“Ahıska Türklerinin Sürgünü Anma Programı” Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal TEKNOFEST 2024’te Ödül Alan Takımlarımızla Bir Araya Geldi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.