BAP Uygulama Esasları ve Harcama Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
2 Mart 2021 | 18:03

Üniversitemizde “Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Uygulama Esasları ve Harcama Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu, “Gazi Üniversitesi BAP Uygulama Esasları”, BAP Birimi Şube Müdürü Arif Özdemir ise “Gazi Üniversitesi BAP Harcama Süreçleri” hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu, BAP uygulaması esaslarında bir takım eklemeler olduğunu bazılarının ise yönergeden çıkarıldığını anlattı ve araştırma üniversitesi niteliğini daha ileriye taşımak adına güncellenmiş ve özgün projelerin öncelik kapsamına alındığını söyledi. Prof. Dr. Zeyneloğlu, BAPSİS (Uygulama Esasları ve Araştırma) sisteminin açılmasıyla birlikte performansa dayalı proje sisteminin hayata geçirildiğini, böylelikle Üniversitemizde proje kültürü geliştirme adına adımlar attıklarını ifade etti. Prof. Dr. Seferoğlu, BAPSİS üzerinde başvuru yapmak isteyenler için tüm detaylı bilgilerin olduğunu sözlerine ekledi.

Arif Özdemir ise BAP harcama süreçleri hakkında bilgiler verdi. Özdemir projelerin sunumu, kabulü ve onaylanması süreçlerinde araştırmacıların neler yapması gerektiğini anlattı. Toplantı konuşmaların ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image