Gazi Eğitim Fakültesi Salı Konferansları - 4: Dijital Çağda Eğitimcinin Rolü
9 Şubat 2021 | 11:56

Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlendiği Salı Konferanslarının 4’üncüsünde “Dijital Çağda Eğitimcinin Rolü” konusu ele alındı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Balçıkanlı katıldı. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, küresel salgınla birlikte dijital eğitimin önem kazandığına işaret ederek, Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Balçıkanlı’nın dijital eğitim üzerine önemli çalışmaları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, bu konferansın çok faydalı olacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, dijital çağda eğitimin önemine değindi. Balçıkanlı, Gazi Eğitim Fakültesinin Türkiye’nin millî eğitim politikalarına yön veren bir eğitim kurumu olduğu belirterek, “Gazi Eğitim Fakültesi, millî eğitimin lokomotif görevini üstlenen bir kurumdur” dedi.

Ülkemizde öğretmenlerin büyük bir bölümünün Gazi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, Gazi Eğitim Fakültesinin misyonunun çok önemli olduğunu belirtti.

Tarihte önemli şahsiyetlerin sözlerinden örnekler veren Prof. Dr. Balçıkanlı, “Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yılı kölesi olurum’, Socrates’in ‘Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez çünkü onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir’ dikkate değer tespitlerdir. Üniversitemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılındaki sözlerini hatırlatmak isterim. ‘Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir’ sözüyle bilim insanlarının ve öğretmenlerin öğrenmelerinin ömür boyu bitmeyen bir durum olduğunu anlatıyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, yapay zekânın hayatımıza girmesinin eğitimi etkilediğini belirterek, “Yapay zekânın eğitime faydalı olduğu alanları görüyoruz. Örneğin yabancı dillerden yaptığı çevirilerin çok iyi sonuçlar verdiğini görüyoruz. Ancak bu gelişmiş teknolojiye rağmen insanlar dil öğrenmeye devam etmek zorundalar” dedi.

Balçıkanlı sunumunda günümüz teknoloji çağında eğitimcinin rolü, önemi, dijital teknoloji ve eğitim süreçleri hakkında bilgiler verdi. Konferans, Prof. Dr. Cem Balçıkanlı’nın sunumunun ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image