TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulunda İleri Teknoloji Seminerleri Devam Ediyor
2 Şubat 2021 | 11:06

TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, İleri Teknoloji Seminerleri kapsamında “AR/VR Teknolojileri ve Havacılık Uygulamaları” adlı bir faaliyet gerçekleştirdi. Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından çevrim içi yayınlanan faaliyette, digiMODE Bilişim firmasının kurucusu Oğuz Altay, sanal gerçeklik teknolojileri ve havacılık uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. İ. Cihan Yetişken ve Öğr. Gör. Süleyman Emre Eyimaya ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız programda yaptığı konuşmada, Üniversitemiz öğretim elemanlarının ve paydaşlarının birikimlerinden faydalanmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Bu birikimleri öğrencilerle paylaşmayı istediklerini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sunumuna, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik hakkında bilgiler vererek başlayan Oğuz Altay, sanal gerçekliğin günümüzde çok popüler bir kavram olmasına rağmen geçmişinin oldukça eskilere dayandığını söyledi.

Altay, sanal gerçekliğin endüstride; tasarım gözden geçirme (endüstriyel tasarım, mühendislik tasarım), eğitim (bakım, servis, kullanım/montaj), ergonomi (çalışma alanı ergonomisi, kokpit ergonomisi), yardımcılar (uzaktan çalışabilirlik, görüntü işleme ile AR yardımı) ve interaktif sunum uygulamalarında kullanıldığını söyledi.  Oğuz Altay, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin havacılık alanında nasıl kullanıldığını da ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Program, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Meslek Yüksekokulu olarak artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konularına büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, bu konuda çalışmalara başladıklarını ifade etti. TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulunda, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikle ilgili bir laboratuvarın kurulmakta olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, sunumundan dolayı Oğuz Altay’a teşekkür etti.

background image